Şanlıurfa'da esrarengiz olay! Dere suyu girdapta kayboluyor: Sırrı çözülemedi
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere yatağı boyunca akan tonlarca su, dev bir girdabın içine girerek gözden kayboluyor. Gizemi çözülemeyen "esrarengiz girdap" görenleri şaşkına çeviriyor.
ABONE OLCeylanpınar ilçesinde yer alan dere yatağında, yağışlarla birlikte debisi yükselen sular, belirli bir noktada oluşan girdaba kapılarak yerin altına çekiliyor.
-
Bölgede bu yıl etkili olan aşırı yağışlar ve derelerin taşma noktasına gelmesine rağmen, devasa miktardaki suyun aynı noktada saniyeler içinde yok oluyor.
-
Bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar "esrarengiz girdap" karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
GİZEMİ HÂLÂ ÇÖZÜLEMEDİ
Girdabı yerinde inceleyen ve bu anlara tanıklık eden vatandaşlardan Ahmet Atan, "Derede akan bütün sular bu girdabın içinde kayboluyor. Burada kaybolan sular yerin altına mı gidiyor yoksa kilometrelerce öteden başka bir yerden mi çıkıyor bilemiyoruz. Zaten ilerimiz de Suriye sınırıdır. Buralarda çıktığı bir yere rastlamadık. Suriye'de çıkıyor olabilir veya yerin altına gidiyor olabilir. Bütün sular burada kayboluyor." ifadelerine yer verdi.