Topçu: Boy ölçüsü alırken çukura düştü

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin boyunun ölçüsünü alacağını söyleyen Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'i fena ti'ye aldı. Topçu, "Boy ölçüsü alırken çukura düştü" ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2013 16:27 GÜNCELLEME 23.05.2013 16:51 Sektörler
Topçu: Boy ölçüsü alırken çukura düştü

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, CNBC-e özel yayınında soruları yanıtladı. Hava-İş'in grev kararıyla ilgili olarak artık polemiğe girmeyeceklerini söyleyen Topçu, "Süreç ile ilgili mahkemeye gidiyoruz" dedi.

"Fiili bir grev olmasa da sendika kağıt üzerinde greve devam ediyor" diyen Topçu, sendikanın söylemlerinin tamamen tutarsız olduğunu kaydetti.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'in grev ile ilgili olarak, "Herkes boyunun ölçüsünü alacak" sözlerini yorumlayan Topçu, Ayçin için "Boy ölçüsü alırken çukura düştü" dedi.

'KENDİNİ SULTAN ZANNEDENLERLE MASAYA OTURMAYIZ'

Okan Can'ın haberleştiridiği açıklamalarında "Grev bizim gündemimizden kalktı" sözleriyle sendikaya kapıyı tamamen kapatan Topçu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sendika görüşmeler için hep işten çıkarılan 305 kişiyi önkoşul olarak öne sürdü. 16 bin çalışanın çıkarlarını gözardı ederek adımlar attı."

Topçu, "305'miş şuymuş buymuş bunlara girmeyiz. Kendisini sultan zannedenlerle masaya oturmayız" dedi ve işten çıkarılanlar hakkında hukukun dışına "asla" çıkmayacaklarını söyledi.

'GREV KAĞIT ÜZERİNDE'

"Fiili bir grev olmasa da sendika kağıt üzerinde greve devam ediyor" diyen Topçu, sendikanın söylemlerinin tamamen tutarsız olduğunu söyledi.

'GREV GÖZCÜLERİ BİLE SENDİKADAN DEĞİL'

Sendika başkanı grev gerekçesini okurken bir tek çalışanın yanında olmadığını kaydeden Topçu, "Grev gözcüleri bile sendikadan seçilmedi" dedi.

Topçu THY'nin grev nedeniyle herhangi bir operasyonel zarara uğramadığını belirtirken, grev süresince dışarıdan personel kiraladıkları iddialarını ise yalanladı.

TEMEL KOTİL'İN DURUMU

Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in durumuyla ilgili ise "Kotil konusunda herhangi bir sorun yok" dedi.

KAYNAK : CNBCE.COM