Yerliye Sakarya'da fabrika planı

Yerli elektrikli araçların üretimi için kurulacak fabrikanın Sakarya'da olabileceğini belirtiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2015 12:28 GÜNCELLEME 30.09.2015 12:28 Sektörler
Yerliye Sakarya'da fabrika planı

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da bulunduğu Bakanlar Kurulu toplantısında bir sunumla tanıtılan yerli otomobilin üç prototipi TÜBİTAK'ın Gebze Kampüsü'nde test aşamasında.

Üçü elektrikli, biri hibrit olmak üzere toplam dört motor seçeneğinden oluşacak yerli otoda sedan ve hatchback'in yanı sıra crossover model de bulunacak. Sanayi Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, ekim ayında hazır olmasının ardından crossover prototipinde testler de başlayacak. Bu model, Ford Mondeo, Honda Accord, Mercedes C Class, VW Passat, Toyota Avensis, Opel Insignia'nın da bulunduğu orta üst (D) segmentte olacak.

BABAYİĞİT 2016'DA

Trafiğe çıkmadan önce yaklaşık 30 araç her türlü iklim şartlarında da test edilecek. Testlerin tamamlanmasının ardından 2016 yılında ise “babayiğit” belirlenmesi bekleniyor. Ciddi görüşülen yerlerin olduğunu belirtilen Bakanlık kaynakları, aracı TÜBİTAK'ın geliştirmesi ve testlerin ardından, ticarileşme sürecinde anlaşılacak firmaya üretim, satış ve pazarlama noktasında devredileceğini belirtiyorlar.

ZARAR ETMEYECEK

Elektrikli araçların üretimi için kurulacak fabrikanın Sakarya'da olabileceğini belirtiliyor. Kaynaklar, satış ve fiyat süreciyle ilgili maliyetli firmanın çıkartacağını belirtiyorlar. Aracın piyasaya göre daha ucuz olacağını belirten kaynaklar, “Vergi indirimi, teşvikler olacak. Kamu araçlarının yerli olmasıyla ilgili de çalışmalar olacak. Babayiğit, bu işe girdiği zaman zarar etmeyecek” ifaderini kullanıyorlar.

KAYNAK : Yeni Şafak