Esnaf projesi tamamlandı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Esnaf ve Sanatkar Özelinde Sektör Analizleri Projesi”nin tamamlandığını bildirdi.
ABONE OLGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf ve sanatkarın rekabet güçlerini artıracak uygulanabilir bir vizyon ortaya koymak hedefiyle başlattıkları "Esnaf ve Sanatkar Özelinde Sektör Analizleri Projesi”nin tamamlandığını bildirdi.
Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından, üniversite iş birliğiyle yürütülen ve alanında ilk olma özelliği taşıyan "Esnaf ve Sanatkar Özelinde Sektör Analizleri Projesi”ni tamamladıklarını ifade etti.
Ülke genelinde faaliyet gösteren 1,7 milyon esnafın mevcut durumunu, sorunlarını tespit etmeyi ve bu sorunlara çözüm önerileri sunmayı hedefleyen projenin sektörde yapılmış en kapsamlı ve sistematik çalışma olduğuna işaret eden Tüfenkci, esnaf ve sanatkarların ekonomik koşullara ayak uydurabilmeleri için uzun vadeli, gerçekçi ve sürdürülebilir politikalarla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Tüfenkci, çalışmaya esnaf ve sanatkarın rekabet güçlerini artıracak uygulanabilir bir vizyon ortaya koymak amacıyla başladıklarını belirterek, "Çalışma, sektördeki esnaf ve sanatkarların rekabet, vergi, finansman, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, mesleki örgütlenme, iş sağlığı ve güvenliği, işe başlangıç süreçleri gibi pek çok alanda karşılaştıkları sorunlara ışık tutacak nitelikte. İnanıyorum ki zaman içinde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla proje sonuçlarını tek tek faaliyete geçireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Çalışmada, esnaf ve sanatkarın rekabet gücünün artırılması için önerilerin de sunulduğunu aktaran Tüfenkci, yapısal sorunların çözümü için kamu kurumlarınca yapılması gerekenlerin de yer aldığını ifade etti.
Tüfenkci, deri, giyim ve ayakkabı sektörü için Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, makina, taşıtlar ve madeni eşya sektörü için Çankaya Üniversitesi, gıda sektörü için Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve ulaştırma sektörü için de Atılım Üniversitesi ile iş birliği yapıldığına dikkati çekti.
Söz konusu çalışmanın sonuç raporunun kitaplaştırıldığına değinen Tüfenkci, basılan 4 bin 200 kitabın ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları ve üniversitelere gönderileceğini bildirdi.