Vize yok! Güney Kore’ye nasıl gidilir? Nereler gezilir?

Güney Kore çoğu kişinin hayalini süsleyen bir ülke. Özellikle öğrenciler bu ülkeye gitmek istiyor. Vize bulunmaması da bu ülkeye gidişleri kolaylaştırsa da birçok kişi Güney Kore’ye nasıl gidilir ve nereler gezilir konusunda bilgi sahibi değil. Kısa bir Güney Kore turu için tüm detaylar haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2019 16:02 GÜNCELLEME 11.10.2019 16:11 SEYAHAT
Vize yok! Güney Kore’ye nasıl gidilir? Nereler gezilir?

Güney Kore özellikle gençlerin gitmek istediği bir ülke. Bu yüzden de en fazla gençler merak ediyor Güney Kore’ye nasıl gidilir ve nereler gezilir konularını. Güney Kore gezilecek yerleri ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Yaşam bu ülkede pahalı olsa da Türkiye’de vize gerekmeden seyahat edilebilen Asya kıtası ülkesi olması tercih edilmesinin nedenini oluşturuyor. İyi bir bütçe ayırarak buraya seyahatinizi yapabilirsiniz. Ayrıca öğrenci iseniz bu masraflar büyük ölçüde kısılacaktır. Haberimizin detaylarında öğrenci olarak Güney Kore’ye gitmenin yollarına dair detaylı bilgilere de yer verdik.  

 

 

Güney Kore Vize İstiyor Mu? 

Bordo pasaport sahibi kişiler vizesiz olarak 90 güne kadar Güney Kore’de kalabilirler. Bu süreden daha fazla ülkede kalmayı düşünen kişiler vize almak üzere Güney Kore Konsolosluğu’na müracaat etmelidir. 90 günü aşmayan seyahatleriniz için vize almanıza gerek kalmadan yolculuğunuzu yapabilirsiniz. Bu süre sizin Kore’yi gezmeniz için yeterli olacaktır.  

 

 

Güney Kore’ye Nasıl Gidilir? 

Yukarıda belirtildiği gibi Bordo pasaport sahibi olan kişiler vizesiz girişlerini yapabiliyorlar. Pasaport sahibi değilseniz daha önce yazdığımız ‘Pasaport Nasıl Alınır?’ haberimizin detaylarını okuyabilirsiniz.  

Herhangi bir pasaport sahibi olmanız Güney Kore’ye gitmeniz için yeterli olacaktır. İkinci adım ise uçak bileti almak için uygun zamanı bulmak. Bunun için de seyahat edeceğiniz tarihi iyi belirleyerek bilet seçimi yapmanız gerekmektedir. Güney Kore uçak biletleri biraz pahalıdır. Biletinizi almadan önce ‘Ucuz Uçak Bileti Alma Yolları’ adlı haberimizi okuyabilirsiniz.  

Uçak bileti sorunu da çözüldüğüne göre Güney Kore’ye nasıl gidilir konusunda biraz fikir sahibi olmuş sayılırsınız. Uçağa bineceğiniz hava limanına ulaştıktan sonra yaklaşık 10 saat sürecek olan hava yolculuğuna çıkacaksınız. Bu yolculuk sonunda ise Seoul-Incheon Uluslararası Havaalanı’na ineceksiniz. Gitmeden önce Güney Kore’de nereler gezilir planı oluşturmanızda fayda var. Hatta Seul’de size rehberlik edecek birini bulmanız daha iyi olacaktır. En az İstanbul kadar büyük ve kalabalık bir şehir olan Seul’de kendi başınıza gezmeniz zor olabilir.  

Güney Kore’de Nereler Gezilir? 

Güney Kore doğal güzellikleri çok olan bir ülkedir. Birbirinden güzel gezme yerleri bulunur. Bu doğal güzelliklerinin yanı sıra mimari yapıları da ziyaret etmek için en güzel yerlerdir. Güney Kore’de nereler gezilir sorusunun cevabı aşağıda sıralandığı gibidir. Planınıza bu yerleri ekleyebilirsiniz.  

N Seul Kulesi 

Güney Kore’nin başkenti Seul’de yer alan gözetleme kulesi olarak kullanılan Seul Kulesi çok önemli sembollerden biridir. Namsan Dağı’nda bulunan kule 1971 yılında yapılmıştır. 236 metre yüksekliktedir ve ülkenin emin yüksek yapıtlarından biridir. Bu şahane televizyon ve gözetleme kulesini de görmenizde fayda var.  

Gyeongbokgung Sarayı 

Joseon Hanedanlığı’na ait kraliyet sarayıdır. Bu hanedanlığına ait beş ayrı saray bulunmaktadır. 1395 yılında yaptırılmıştır. Bu sarak kralın evi olarak kullanılmıştır. Imjin Savaşı sırasında ağır darbeye uğramış ve 19. yüzyılda 7700 odasıyla Prens Heungseon öncülüğünde yeniden restore edilmiştir. Kore ulusal Halk Müzesi ve Ulusal Saray Müzesi bu saray içerisinde bulunmaktadır ve ziyarete açıktır. Kore mimarisinin önemli yapıtlarından biridir.  

Cheonggyecheon 

9 kilometrelik bir alandır burası ve bu alanda şehrin ulaşımına, sosyal hayatına canlılık kazandırmak amacı ile düzenlemeler yapılmıştır. Nehir ve yürüyüş yolları bütün Seul halkının burada vaktini geçirmesine olanak sağlamıştır. 2005 yılında Cheonggyecheon Parkı hizmete açılmıştır.  

 

Kore Savaş Anıtı 

Kore Savaş Anıtı 1994 yılında açılmıştır. Bu anıtın içerisinde 13 bin savaş hatırası ve askeri teçhizatı bulunduğu sergi vardır. 20 bin metre karelik alana kurulan bu anıtta Kore’nin tarihinde yaşanana savaşlar gelecek nesillere aktarılmaktadır. Önemli savaşçılara ait heykellerin yanı sıra 100 adet ağır silah da bu anıtın içerisinde bulunmaktadır. Güney Kore gezilecek yerleri arasında ise kesinlikle gezilmesi gereken yerlerden biridir.  

Kore Ulusal Müzesi  

Kore’nin en önemli kültürel temsil noktasıdır. 1945 yılında kuruluşundan bu yana müze, sürekli sergiler ve eğitim programlarının çeşitli geliştirme, arkeoloji, tarih ve sanat alanlarında araştırmalar yürütmektedir. 295.551 metrekarelik alanı kapsayan müzede 310.000 civarında öge bulunuyor. Yalnızca 2013'te 3 milyondan fazla ziyaretçi çeken kurum, Asya'nın en büyük müzelerinden biridir. 

Bongeunsa 

Seul’de bulunan bir Budist tapınağıdır. Kral Wonseong döneminde 794 yılında inşa edilmiştir. Sudo Dağı’nın yamacında yer alan tapınak daha sonraları yok edilmeye çalışılsa da 1498 yılında yeniden inşa edilmiştir. 1939 yılında bir yangında tahrip olmuş ve Kore Savaşı’nda ise kısmen yıkılmıştır. Şimdi bir restorasyon çalışması ile aslına uygun biçimde onarılmıştır. Günümüzde Güney Kore’nin en turistik ziyaret noktalarından biridir.  

Myeong-dong 

Çok kalabalık biri l olan Seul’de bulunan Myeong-dong'da 3500 kişi yaşamaktadır. Seul’un en büyük alışveriş merkezlerinden de biridir. Daha önce yılın en pahalı alışveriş caddesi olma unvanını almıştır. Yılın her günü de kalabalıktır. Popüler olması kalabalık olmasının ana sebeplerinden biridir.  

Bulguksa 

774 yılında inşa edilen Budist tapınağı olan Bulguksa 1995 yılından beri de UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Mimari yapısı ile öne çıkan bu tapınak Budistlerin uğrak yeridir. Meditasyon yapmak isteyen Budistler buraya giderek ibadetlerini yerine getirirler. Mistik havası ve Kore’nin mimari kültürünü çok iyi yansıtan bir yer herkesin gittiğinde ziyaret etmesi gereken bir noktadır.  

Seoraksan 

Taebaek sıradağlarının en yüksek dağı olan Seoraksan Dağı 1708 metre yüksekliğe sahiptir. Doğa aşığı olan ve macera seven herkes bu dağa tırmanarak bu milli parkın bütün güzelliklerini gezebilir. Özellikle sonbahar mevsiminde ziyaretçi akınına uğrayan doğa harikası yerde muazzam manzaralar ortaya çıkar.  

Önerilen içerik; Sonbaharın en çok yakıştığı ülkeler ve şehirler 

Busan  

Seul’den sonra en büyük ikinci il olan Busan herkesin Güney Kore’ye gittiğinde gezmesi gereken bir yerdir. 3,5 milyon nüfusa sahip şehirde plaj, deniz yemekleri ve kaplıcalar bulunmaktadır.  

Dolsan Köprüsü  

Yeosu ve Dolsan adalarını birbirine bağlayan en önemli köprüdür.  450 metre uzunluğunda olan köprü 11.7 metre genişliğindedir. Günümüzde turistlerin ilk olarak gittiği Güney Kore’nin gezilecek yerleri arasında yer alan bir noktadır. Gece manzarası harika olan köprünün gündüz de yine ihtişamı farklıdır. Burada adaların manzarasını izlemek çok keyifli olacaktır.  

Sambuyeon Şelalesi  

Harika bir doğal güzelliği de Sambuyeon Şelalesi’dir. Görülmeye değer manzarası bulunan şelalenin her yıl binlerce ziyaretçisi olmaktadır.  

Jeju Adası  

Büyük şehirleri kadar önemli bir adası da Jeju Adası’dır. Masmavi denizi ve yemyeşil doğası herkesi aşık edecek kadar güzel manzaralar sunmaktadır.  

Güney Kore’ye Öğrenci Olarak Nasıl Gidebilirim? 

Güney Kore, Türkiye ile öğrenci değişimini sık yapan bir ülkedir. Onlarca öğrenci ülkemize gelir ve buradan da Seul’de üniversite lise okumak üzere giden kişiler vardır. Siz de gerekli adımları izleyerek öğrencilik hayatınızı Güney Kore’de geçirebilirsiniz.  

Güney Kore Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

Güney Kore’ye öğrenci olarak gitmek isteyen herkes için iki çeşit vize bulunuyor. Bu vizeler D-2 ve D-4 olarak gruplara ayrılıyor.  

D-2 öğrenci vizesi; kolej, üniversite ya da bir yüksek okulda 3 aydan fazla süreyle lisans, master ya da doktora derecelerinde eğitim alacak uluslararası öğrencilere verilir. 

D-4 genel eğitim vizesi; bir üniversiteye bağlı bir dil okulunda ya da özel araştırma enstitülerinde Korece dil eğitimi, kültür eğitimi, endüstriyel eğitimler almak isteyen öğrencilere yöneliktir. 

Güney Kore’ye öğrenci olarak gitmek isteyen kişiler yılda iki kez başvuru hakkına sahiptir. İlkbahar ve sonbahar dönemlerinde eğitim kurumlarında kabul belgesi verilmektedir. Kabul belgesi alındıktan sonra Kore Cumhuriyeti Konsolosluğu'nun resmî web sitesinde yer alan öğrenci vizesi başvuru formunu doldurabilirsiniz. Öğrenci vizesi için hazırlanacak gerekli evraklar da aşağıda belirtildiği gibidir. Bu evrakları eksiksiz olarak hazırlayıp ilgili birimlere teslim edebilirsiniz.  

Güney Kore Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

-Vize başvuru formu. 

-Kayıt olduğunuz eğitim kurumundan alınan kabul belgesi. 

-Eğitim ücretinin yatırıldığını gösteren makbuz. 

-Güney Kore’ye gelme nedeninizi, ne kadar süre kalacağınızı, eğitim alacağınız kurum ve kendinizle ilgili bilgilerden oluşan ve İngilizce yazılmış niyet mektubu.  

-Son 6 ay içerisinde pasaport için çekilmiş biyometrik fotoğraf.  

-Pasaportun aslı ve işlenmiş sayfalar varsa onların fotokopisi.  

-60$ civarındaki Güney Kore vize ücreti yatırıldı makbuzu.  

-Uçuş programını gösteren rezervasyon belgesi. 

-Mezun olduğunuz okuldan alınacak olan transkript. 

-Diploma ve öğrenci belgelerinin aslı. 

-İngilizceye çevrilmiş adli sicil kayıt belgesi. 

-Kore’de eğitiminiz esnasında yapacağınız masrafları karşılayabilecek maddi duruma sahip olduğunuzu onaylayan 10,000$ değerindeki banka hesabı.  

-MBA programına katılacak olan çalışanlar için maaş bordrosu. 

-6 aylık bir süreyi kapsayan kredi kartı hesap dökümleri.  

-İngilizce ya da Korece dillerinde yeterliliğiniz varsa belgeleri. 

 Ne Zaman Başvuru Yapılmalı? 

Güney Kore’de eğitim almayı düşünen öğrenciler için akademik yıl birinci dönem Mart ayında başlar ve Eylül ayında son bulurken ikinci dönem ise Kasım ayından Şubat ayına kadar devam eder. Okullara başvurularınızı yaparken tarihlere dikkat etmenizde ve vize başvuru sürecinizi bu tarihlere göre ayarlamanızda fayda var. Eğitiminize başlamadan sekiz hafta önce başvurunuzu yapmanız tavsiye edilmektedir. Başvurulara geri dönüşler 3 iş günü içerisinde yapılıyor. Bazı yoğun olunan dönemlerde ise bu süre 2 hafta kadar uzayabilir.  

Öğrenci Vizesi İle Çalışma Fırsatı  

Öğrenci vizesi alarak Güney Kore’ye gitme fırsatı bulan kişiler okula giderken aynı zamanda haftada 20 saat çalışma hakkına da sahiptir. Ülkede özellikle teknoloji alanındaki yükseliş bilgisayar bilimleri ile ilgili istihdam açığına neden olurken, İngilizce öğretmenlerinin iş bulma şansı da oldukça yüksektir. Aynı zamanda medya, finans ve mühendislik tabanlı robotik uzmanları, reklamcılar, web tasarımcılar ve borsacılar için kariyer fırsatları sınırsızdır. 

Bu da ilginizi çekebilir; Vize gerekmeyen birbirinden güzel 5 Afrika ülkesi