Bali'de görmeye, keşfetmeye değer tapınaklar: Mimarisi harika 4 yapı
Bali'de bulunan tapınaklar Endonezya'nın tam aksine Hindu tapınakları olarak yer alıyor. Nüfusun büyük çoğunluğu Müslüman olmasına rağmen Bali'de Hindu dini hakim. Bu yüzden Bali'de tapınakların sayısı oldukça fazla. Tarihte de inşa edilen tapınakların hepsinin mimari özellikleri farklı ve görülmeye değer yapılar. Turistlerin uğrak yeri olan bu tapınaklar nerelerde ve özellikleri neler gelin beraber keşfedelim.
ABONE OLBali dini bakımından diğer bölgelerden ayrılan bir yer. Ülkenin tamamında hâkim olan din İslam iken Bali'de çoğunluk Hindulardan oluşuyor. Bu yüzden geçmişten günümüze gelen tapınaklar da varlığını hala sürdürürken bazı Hindular burada ibadetlerini hala yapıyor. Bazı tapınaklarda ibadet yapmak mümkün, bazıları ise sadece turistik gezilerin uğrak yeri. Her ne olursa olsun bu tarihi mimari yapılar herkesin hayranlığını kazanacak güzellikte. Bazıları sadece taşlardan inşa edilmiş, bazıları ise lav kalıntılarından yapılmış. Bu yönü ile tamamen buraya özgü kültürel özellikleri inceleyebileceğiniz bu tapınakları gezmenizi tavsiye ediyoruz. Havadan yapılan çekimlerde tapınaklar öyle güzel ve ihtişamlı görünüyor ki çok yakınına gittiğinizde bu mimarileri en ince ayrıntısına kadar keşfederken daha çok hayran kalıyorsunuz. İşte bu muhteşem eserlerden bazıları ve Bali'de bulunan mutlaka görülmesi gereken tapınaklar.
BALİ'DEKİ TAPINAKLAR
Bali'deki tapınaklar herkesin mutlaka görmesi gereken yerler. Bu tarihi binaları ve görmeye değer mimarileri yerinde keşfetmek için yola çıkın.
ULUN DANU BRATAN TAPINAĞI
Tapınak içerisinde bulunan Bratan Gölü 'kutsal dağ gölü' olarak biliniyor. Yılın genelinde serin olan bu yer 1239 metre yüksekte bulunuyor. Yüksekte bulunması sebebi ile yukarılara çıkıldıkça çöken sis buraya bambaşka bir atmosfer veriyor. 17. yüzyıldan kalan bir Hindu tapınağı olan Ulun Danu, Bratan Dağı'nın patlamasının ardından 1926 yılında yeniden inşa edilmiş. Ayrıca volkanik toprak ve muson iklimi adanın bu kadar güzel renkler ve çok çeşitli bitki örtüsüne sahip olmasını sağlıyor.
ULUWATU TAPINAĞI
GARUDA WİSNU KENCANA KÜLTÜR PARKI
TİRTA EMPUL TAPINAĞI
Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları
Youtube: esirgenc
Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor
Facebook: dunyayigeziyorum