Bakan Günay'dan Bilge Ceylan'a alkış

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nuri Bilge Ceylan'ın ikinci kez Cannes'dan büyük ödülle döndüğünü belirterek, ''Bu, son yıllarda Türkiye sinemasındaki güzel gelişmenin örnek kanıtlarından birisi oldu'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 20:27 GÜNCELLEME 23.05.2011 20:27 SİNEMA
Bakan Günay'dan Bilge Ceylan'a alkış

Bakan Günay, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü ve Yunanistan Başkonsolosluğunun iş birliğiyle hazırlanan ''İstanbullu Rum Ressamlar Topkapı Sarayı''nda adlı serginin açılışından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 64. Cannes Film Festivali'nde ''Bir Zamanlar Anadolu'da'' filmiyle ''Büyük Ödül''ü kazanmasıyla ilgili soru üzerine Günay, ''Çok sevindim. Ceylan ikinci kez Cannes'dan büyük bir ödülle dönüyor. Bu, son yıllarda Türkiye sinemasındaki güzel gelişmenin örnek kanıtlarından birisi oldu. Ben de bu dönemde böyle yeni bir sevinci yaşamış olmaktan çok mutluyum'' dedi.

Nuri Bilge Ceylan'ın ödülünü geçen yıl düzenlenen Altın Portakal'da jüri üyeliğinden çekilen Sırp yönetmen Emir Kusturica'nın elinden aldığının hatırlatılması üzerine de Günay, ''Kusturica iyi bir sinemacıdır, kötü bir politikacıdır'' diye konuştu.

Başka bir soru üzerine, Bakan Günay, meslek kuruluşları arasındaki uyumsuzluklardan kendilerinin de sıkıntı çektiğini belirterek, şunları söyledi:

''Kendilerini birlikte iş yapmaları konusunda sürekli olarak yönlendirmeye gayret ediyorum. Geçen akşam da İzmir'de uzun uzun taraflardan birisiyle görüştüm. Sanıyorum uluslararası gerekleri yerine getirirler ve bizi böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya bırakmazlar. Bu sıkıntı tamamen meslek kuruluşlarının kendi aralarındaki çekişmeden kaynaklanıyor. Bedelini de hem Türkiye insanı hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak biz ödemek durumunda bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde sorunu sanıyorum çözeceklerdir. Her iki tarafa sorunun çözümü konusunda yardımcı olacağımı ama kendilerinin de bize yardımcı olması gerektiğini söyledim.''

Topkapı Sarayı'ndaki Konyalı Lokantası'na içki yasağı getirilip getirilmediğine ilişkin soruyu da Günay, ''Fevkalade uyum içinde götürüyoruz. Birinci avluda uygun bir yer bulmaları halinde her türlü faaliyete devam edebilirler'' diye yanıtladı.

''Topkapı Sarayı'nda içki servisi devam edecek mi?'' sorusuna Günay, ''Şu anda birinci avluda karakolda her türlü servis yok mu?'' karşılığını verdi.

KAYNAK : AA