Mezopotamya belgeseli hazır

Almanya'da yayınlanacak Mezopotamya belgeseli çekimleri tamamlandı. Diyarbakır'dan Erbil'e kadar birçok kentin tarihi sosyal ve siyasal geçmişin anlatıldığı belgesel 5 Haziran'da yayınlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2011 12:57 GÜNCELLEME 29.05.2011 12:57 SİNEMA
Mezopotamya belgeseli hazır

Diyarbakır, Mardin, Batman, Cizre, Zakho, Duhok, Amediye ve Erbil'in tarihi mekanları siyasi ve sosyal geçmişleriyle tanıtıldı.

Alman televizyonları için Belgeseller hazırlayan SWR (Südwestrundfunk) ekibi Alman birinci kanalı ARD'de yayınlanacak belgeselin yapımcılığını da üstlenen Yılmaz Akıncı; belgeselin turizm açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, "Medeniyetlerin beşiği bu topraklar Dünya'da hakkettiği önem ve ilgiyi göremiyor bu nedenle belgesel oldukça önemli bir rol oynayacak özellikle Almanya'da belgeselle birlikte bu bölgeye olan ilgi daha da artacak ve turizm daha çok gelişecektir" dedi.

45 dakikalık belgeselde Diyarbakır'ın tarihi surları, medeniyetler ve dinler sokağı projesi, Mardin Dayrulzahferan manastırı, Hasankeyf, Cizre'de Nuh'un türbesi, Zakho'da Pıra delal köprüsü, Erbil kalesi gibi mekanlarda çekimler yapıldı. Çekimleri tamamlanan tarihi mekanların montajları tamamlandıktan sonra 5 Haziran tarihinde Alman ARD kanalında yayınlanacağı öğrenildi.

 

KAYNAK : İHA