'Süt Taksi'yle evlere süt hizmeti

Bursa'da 5 yıl önce bir süthane açan Serkan Cömert, 7 farklı sütü, marka tescili için başvuruda bulunduğu "Süt Taksi" ile müşterilerinin ayağına kadar götürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2017 10:58 GÜNCELLEME 08.09.2017 11:09 Şirketler
'Süt Taksi'yle evlere süt hizmeti

Bursa'da 5 yıl önce bir süthane açan Serkan Cömert, telefonla, WhatsApp mesajıyla veya internetten aldığı siparişlerle 7 farklı sütü, marka tescili için başvuruda bulunduğu "Süt Taksi" ile müşterilerinin ayağına kadar götürüyor.

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Beşevler Mahallesi'ndeki iş yerinde hizmet veren Cömert (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Süt Taksi"nin marka tescili için başvuru yaptığını söyledi.

Sipariş üzerine taksiyle süt servis etme fikrinin 5 yıl önce aklına geldiğini ancak bunu yaklaşık 2 ay önce uygulamaya koyabildiğini belirten Cömert, "Üreticinin sütü pazarlamasından çok sütü üreticiden alıp direkt tüketiciyle buluşturmak istedim. Bunun için yaptığım çalışmalar neticesinde farklı bir arabayla 7 çeşit sütü piyasaya sürüp müşterilerle buluşturmaya karar verdim." diye konuştu.

Türkiye'de süt satma işinin prensipli ve organizeli yapılmadığını dile getiren Cömert, şöyle devam etti:

"Buradaki eksikliği gördüm ve bu işi yapabilecek bir organizasyon kurmaya niyetlendim. Amacımız, gün boyu sütü dolaştırmak değil, müşteri siparişi verdiği anda belli bir saat diliminde müşteriye teslim etmekti. Bunu yapmaya başladım. Yeni bir oluşum ama talebin yüksek olacağına inanıyorum. Mahalle aralarında 'Sütçü geldi' diye bağırmak yerine farklı bir uygulamayı hayata geçirdik. Vatandaşlar, telefonla sipariş veriyor biz de sütü evlerine servis ediyoruz. Kişiye özel servisimiz var. Müşteri, telefonla ya da WhatsApp'tan, internet üzerinden de sipariş verebiliyor."

"Süt geldi" mesajı

Cömert, sipariş aldığı mahalleye gittiğinde o mahallenin WhatsApp grubundan "Süt geldi" şeklinde mesaj da attığını ifade ederek, "Şu an sadece Nilüfer ilçesine hizmet veriyorum. Ama amacım, bütün Bursa ve tüm Türkiye'de bu oluşumu yaymak. Her 9 kilometrelik noktada müşteriye hizmet verebilecek bir istasyon kurmayı hedefliyorum." dedi.

Süt hizmetimizden dolayı ayrıca bir bedel almadığına dikkati çeken Cömert, "Süthanede hangi fiyata satıyorsak kişinin evine götürdüğümüzde de aynı fiyattan veriyoruz. Ekstra bir hizmet bedeli almıyoruz. Tek geçerli koşulumuz, konumun 9 kilometreyi geçmemesi ve belli bir miktar süt talebinde bulunulması. İnek sütünde bu miktar 3 litre. Daha altındaki miktar için maalesef servis hizmeti veremiyoruz." diye konuştu.

7 çeşit süt sattığını vurgulayan Cömert, şunları kaydetti:

"İnek sütü, Karadeniz ineği olarak da bilinen Jersey türünün sütü, manda, koyun, keçi ile özel siparişle getirttiğimiz deve ve eşek sütü var. Her bir ürünün kendine göre bir alıcısı var. Eşek sütünü tamamen sağlık açısından kullanması gereken müşterilerimiz var. Manda sütünü de manda yoğurdunu tercih eden müşterilerimiz beğenerek alıyor. Anlaştığımız denetimli ve gerçekten kaliteli üretime önem veren çiftliklerden alıyoruz sütleri. Sütü götürmek için arabayı park ettiğimde özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor. Zaten esas hedef kitlemiz, çocuklar. Belli bir jenerasyon maalesef kutu sütlerle büyümek zorunda kaldı. Bu yüzden çocukların hoşuna gidebilecek, süt içmeyi teşvik edebilecek farklı bir şey yapmak istedim. Amacım, herkesin günlük süt tüketmesi."

Günlük sattığı süt miktarının değiştiğini aktaran Cömert, günlük ortalama 500 litre süt satışı yaptığını sözlerine ekledi.

Siparişle süt satın alan Memiş Işık ise, "Süt Taksi" hizmetinden memnun olduğunu belirterek, "İstediğimiz zaman Serkan Bey'e bir 'alo' diyoruz, 'Şu kadar, şu süte ihtiyacımız var' diyoruz. Hemen getiriyor, teşekkür ediyoruz kendisine. Çok çeşitli sütleri var. Biz genellikle yoğurdu çok güzel olduğu için manda sütü tercih ediyoruz." dedi.

KAYNAK : AA