8 milyon noktayla resim çizdiler

CÜNEYT ÇELİK - Sivas'ta, grafik tasarım dersi kapsamında renkli kalemler kullanarak yaklaşık 8 milyon noktayla "deniz kızı" resmi yapan Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2016 11:18 GÜNCELLEME 03.04.2016 11:18 KÜLTÜR
8 milyon noktayla resim çizdiler

Babasının siyah-beyaz portresini 3,2 milyon noktayla yapan ABD'li grafik sanatçı Miguel Endara'dan esinlenen Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencileri, renkli kalemlerle milyonlarca nokta kullanarak resim yapmak için çalışma başlattı.

Grafik tasarımı dersinde resim öğretmeni Oktay Gürbüz nezaretinde çalışmalara başlayan öğrenciler, renkli kalemlerle yaklaşık 8 milyon nokta kullanarak "deniz kızı"nı resmetti.

Yaklaşık 3 ay süren çalışma sonucunda ortaya çıkarılan "deniz kızı" resmindeki noktalar ise santimetrekareye düşen nokta sayısıyla hesaplandı.

Öğrenciler, Guinnes'in kabul ettiği şekilde nokta sayımının yapılabilmesine olanak sağlayan "kamera sistemi" alabilmek için sponsor desteği bekliyor.

Milyonlarca noktayı yaptıkları çalışmalarla bir tabloda buluşturan öğrenciler, büyük bir titizlik ve sabırla dünyaca ünlü ressamlardan Leonardo Da Vinci, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Borsi Indrikov'un da çalışmalarını noktalarla beyaz kağıda aktarıyor.

Resim öğretmeni Oktay Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grafik dersi kapsamında müfredatta yer alan nokta ve çizgi konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Gürbüz, 70x100 santimetre ebadında çalıştıklarını ve santimetrekarede kalemin uç kalınlığına göre bin veya bin 300 arasında nokta olabildiğini belirtti.

Sosyal medyada gördükleri çalışmalardan esinlendiklerini aktaran Gürbüz, "ABD'li sanatçı Miguel Endara babasının portresini 3,2 milyon nokta ile çalışmıştı. Biz de ondan esinlenerek çalışmaya başladık. Yaptığımız çalışmada bu sanatçının çalışmasını ikiye katladık. Yaklaşık 7-8 milyon noktayla öğrencilerle başarılı çalışmalar yaptık." ifadesini kullandı.

Noktalarla öncelikle desen, sabit obje, el ve ayakkabı resmi yaptıklarını anlatan Gürbüz, "Biz bu çalışmaları üst seviyeye çıkartmak için işi biraz büyüttük. Bunun neticesinde de çok güzel bir çalışma ortaya çıktı. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir çalışma değil çok sabır istiyor." dedi.

Gürbüz, dünyada bir tabloda en fazla noktayı kendilerinin kullandığını iddia ederek, rekorlar kitabına girmek için başvurdukları Guinness yetkililerinin kamera sistemiyle kayıt yapmadıkları için başvurularını reddettiğini bildirdi.

- "Sponsor bulursak tekrar başvuru yapacağız"

Guinness Rekorlar Kitabı'na tekrar başvurmak istediklerini, Guinnes'in istediği şekilde noktaları sayabilmek için "kamera sistemi" gerektiğini dile getiren Gürbüz, "Sponsor bulursak tekrar başvuru yapacağız. Yardıma ihtiyacımız var. Bu teknolojik imkan olursa tekrar başvuruda bulunuruz. Destek olunursa çok fazla noktalarla çalışmalar yapabiliriz. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hak ediyoruz." diye konuştu.

Gürbüz, öğrencilerle bugüne kadar yaptıkları 30-40 eserden sergi açmayı, bunu farklı illerde de yapmayı planladıklarını anlattı.

Çalışmada yer alan 12. sınıf öğrencisi Sevdanur Tanrıverdi de noktalama çalışmasını keyifle yaptıklarını ve zor olanı başardıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yaptığımız eser yaklaşık 3 ay sürdü. Bu sanat normalde tek renkle yapılıyor ama biz birçok renk kullandık. Yani renkli kalemler kullanarak zor bir işi başardık. Boş ders olduğu zaman gelip noktalama çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar rüyama bile girdi, rüyamda noktalama çalışması yapıyorduk. Çok keyif aldık."

11. sınıf öğrencisi Oğulcan Tuna ise çalışmada severek yer aldığını, sabır ve özenle çalıştıklarını belirtti.

KAYNAK : AA