Sivas'ta belediyenin kurduğu güneş panelleri, tüm beldenin elektrik yükünü çekiyor

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Gürçayır Belediyesi tarafından kurulan güneş panelleri tüm beldenin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 10:47 GÜNCELLEME 28.09.2022 17:08 ÜLKE'DE BUGÜN
Sivas'ta belediyenin kurduğu güneş panelleri, tüm beldenin elektrik yükünü çekiyor

Yenilenebilir kaynaklarla kendi enerjisini üretmeyi hedefleyen Gürçayır Belde Belediyesi, örnek bir çalışmaya imza attı. Bu çerçevede İki yıl önce Gürçayır Beldesi’nin Yeni Mahallesinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumuna gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 dönümlük arazi üzerine 250 kilowatt (KW) güce sahip kurulan santral son zamanlarda Belediyenin bütçesine aylık ortalama 150 bin TL kazanç sağlarken neredeyse tüm beldenin elektrik ihtiyacını da karşılıyor.

AYLIK ORTALAMA 150 BİN TL KAZANÇ ELDE EDİLDİ

Gürçayır Belde Belediye Başkanı Temel Toy, kullanıma başladığı günden itibaren GES projesinin yaklaşık 2 yıldır belediye bütçesine katkı sağladığını belirterek, "Gürçayır Belediyesi olarak elimizdeki hazır arazilerde değerlendirerek öncelikle içerisinde bulunduğumuz bu alanı hayata geçirdik. Yaklaşık 2 yıldır üretim halinde belediye bütçemize katkı sağlıyor. O günkü rakamlarla bir milyon 870 bin TL'ye ihale etmiş olduğumuz bu proje 250 KW gücüne sahip olması ve aylık bazında ise ortalama 150 bin TL kazanç elde ettik’’ dedi.

"GES HER AY KENDİ TAKSİDİNİ ÖDÜYOR"

Başkan Toy, GES'in her ay kendi taksitini de ödediğini söyleyerek, ’’ Biliyorsunuz ki belediyemizin daimi olan bir geliri yoktur. 2020 yılında sunmuş olduğumuz elektrik santrali projesi onaylandı. İller bankasından aldığımız destekle birlikte proje maliyeti 1 Milyon 780 Bin TL tuttu. Kurulumu tamamlanan GES ise her ay kendi taksitini ödüyor. Kalanı ile de belediyemizin ihtiyacını ve beldemizin çevre düzenlemesini yapmamıza imkan sağlıyor’’ dedi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR