Sivas’ta kış gelirken açan elma ağaçları profesörleri bile şaşırttı: Anormal bir durum

Sivas'ın Gemerek ilçesinde kış öncesi çiçek açıp meyve veren elma ağaçlarını gören köy sakinleri ilk defa böyle bir şey yaşadıklarını söyleyerek şaşkınlıklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2022 15:29 GÜNCELLEME 07.10.2022 16:54 ÜLKE'DE BUGÜN
Sivas’ta kış gelirken açan elma ağaçları profesörleri bile şaşırttı: Anormal bir durum

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle Sivas’ın Gemerek ilçesinde meyve ağaçları filizlenerek çiçek açtı.  Elma ağaçlarının Ekim ayında çiçek açması, üreticileri de şaşırttı.

Çok şaşkın olduğunu ifade eden Caner Kaya,  insanlar gibi mevsimlerinde birbirine girdiğini belirtti.

"İLK DEFA BAŞIMIZA BÖYLE BİR ŞEY GELİYOR"

Ali Tamer, elma ağaçlarının bazılarının çiçek açtığını söyleyerek, “Elma ağacımız çiçek açtı. Diğer elma ağaçlarımız meyve vermek üzere. Bazı elma ağaçlarımız çiçek açtı. Şaşkınlığımızı gizleyemedik. Suyu fazladan mı aldı bilmiyoruz. İlk defa başımıza böyle bir şey geliyor” dedi.

"ANORMAL BİR DURUM"

Öte yandan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı da olan SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy, elma ağacının bu ayda çiçek açmasının anormal bir durum olduğunu söyleyerek, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle elma ağacının çiçek açtığını belirtti.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR