Yaktığı defter mahalleliyi sevince boğdu

Sivas’ın Zara ilçesinde bir hayırsever, uzun süredir bakkal borcunu ödeyemeyen vatandaşların borcunu çevresindekilerin destekleriyle ödeyerek borç defterini sobada yaktı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2025 14:32 GÜNCELLEME 26.10.2025 14:47 ÜLKE'DE BUGÜN
Yaktığı defter mahalleliyi sevince boğdu

Zara ilçesinde yaşayan hayırsever Umut Toparlak, maddi zorluklar çeken vatandaşlara nefes aldırtacak bir hayır işledi. 

20 BİN TL'LİK BORÇ KAPATILDI 

Toparlak, mahallede yaşayan ve bakkal borcunu ödemekte güçlük çeken yardıma muhtaç vatandaşlara destek olmak için çevresindeki vatandaşlardan para toplayarak mahallelinin 20 bin TL’yi bulan bakkal borcunu kapattı.

Kapattığı borç defterini sobada yakan Toparlak, yaptığıyla davranışıyla takdir topladı.

Diyarbakır'da 20 yıldır simit satan adam 49 yaşında atandı

Elazığ'da 16 yaşındaki Elif'ten 1 gündür haber alınamıyor

"ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN"

Mahalle borcunu topladığı paralarla kapatan hayırsever Toparlak, "Maddi ihtiyacı olan bir ablamızın bakkala borcu vardı, onu kapatmaya gittim bakkala. Bakkalcı abimiz bir defter kurcalıyordu, bu nedir diye sordum. Bana veresiye defteri olduğunu söyledi. Dedim 'Yıl 2025, hâlâ devam ediyor mu?' ediyor dedi. Market zincirlerinin çok olduğu bu dönemde veresiye veriliyorsa Allah onlardan razı olsun." şeklinde konuştu. 

PARA 24 SAATTE TOPLANDI 

Bakkala ait veresiye defterini satın almak istediğini belirten Toparlak, "Hepsini mi diye sordu, evet hepsini dedim. Borcu hesapladı, küsuratları saymadı. Vicdanen yaptığım bir şeydi. Videosunu çektim, orada bir veresiye defteri var, inşallah bunu kapatacağız dedim. Bir gün sonra beni aramaya başladılar, Sivas’tan, Zara’dan eş dost arayıp yardım ettiler. Parayı 24 saat içinde toplayıp  ağabeyin yanına gittim, parayı teslim ettim. Ağabey bana defteri teslim etti, yaktım, sobaya attım. Mahallenin borcu bitti dedim. Mutlu oldum, bakkalcı ağabey de mutlu oldu." dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR