Yaktığı defter mahalleliyi sevince boğdu
Sivas’ın Zara ilçesinde bir hayırsever, uzun süredir bakkal borcunu ödeyemeyen vatandaşların borcunu çevresindekilerin destekleriyle ödeyerek borç defterini sobada yaktı.
ABONE OLZara ilçesinde yaşayan hayırsever Umut Toparlak, maddi zorluklar çeken vatandaşlara nefes aldırtacak bir hayır işledi.
20 BİN TL'LİK BORÇ KAPATILDI
Toparlak, mahallede yaşayan ve bakkal borcunu ödemekte güçlük çeken yardıma muhtaç vatandaşlara destek olmak için çevresindeki vatandaşlardan para toplayarak mahallelinin 20 bin TL’yi bulan bakkal borcunu kapattı.
Kapattığı borç defterini sobada yakan Toparlak, yaptığıyla davranışıyla takdir topladı.
"ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN"
Mahalle borcunu topladığı paralarla kapatan hayırsever Toparlak, "Maddi ihtiyacı olan bir ablamızın bakkala borcu vardı, onu kapatmaya gittim bakkala. Bakkalcı abimiz bir defter kurcalıyordu, bu nedir diye sordum. Bana veresiye defteri olduğunu söyledi. Dedim 'Yıl 2025, hâlâ devam ediyor mu?' ediyor dedi. Market zincirlerinin çok olduğu bu dönemde veresiye veriliyorsa Allah onlardan razı olsun." şeklinde konuştu.
PARA 24 SAATTE TOPLANDI
Bakkala ait veresiye defterini satın almak istediğini belirten Toparlak, "Hepsini mi diye sordu, evet hepsini dedim. Borcu hesapladı, küsuratları saymadı. Vicdanen yaptığım bir şeydi. Videosunu çektim, orada bir veresiye defteri var, inşallah bunu kapatacağız dedim. Bir gün sonra beni aramaya başladılar, Sivas’tan, Zara’dan eş dost arayıp yardım ettiler. Parayı 24 saat içinde toplayıp ağabeyin yanına gittim, parayı teslim ettim. Ağabey bana defteri teslim etti, yaktım, sobaya attım. Mahallenin borcu bitti dedim. Mutlu oldum, bakkalcı ağabey de mutlu oldu." dedi.