Başbakan Erdoğan'dan Görmez'e destek!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eleştirilere neden olan “İzmir'in dindarlığı farklı” şeklindeki sözlerine Başbakan Erdoğan'dan destek geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2013 20:37 GÜNCELLEME 30.03.2013 10:29 SİYASET
Başbakan Erdoğan'dan Görmez'e destek!

Başbakan Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak canlı yayınında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e sahip çıktı.

'ARTIK BUNLARI KİMSE YUTMUYOR'

Diyanet İşleri Başkanımızın İzmir ile ilgili sözlerine karşı verilen tepki haksızlık. Başkan, atadığı müftünün tanımını yapıyor. Kendisine teşekkür etmemiz gerekirken, yeriyoruz. Artık bunları kimse yutmuyor.

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, ''İzmir'de Diyanet İşleri Başkanımıza karşı çok büyük bir haksızlık yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı İzmir'e irfan sahibi birisini atıyoruz dedi. Burada atadığı müftünün tanımını yapıyor. İlim erbabı olmak başka şeydir, irfan sahibi olmak başka bir şey. Alim olabilirsiniz ama arif olamazsınız. Diyanet İşleri Başkanı 'Ben size hem alim hem arif bir insan atıyorum' diyor. Buradan birşeyler çıkarma gayreti çok yanlış. İzmir halkı oraya atanan müftüden mutluluk duyacaktır. Burada kendisine teşekkür etmemiz gerekirken bazı gazeteler hakaret telakki ediyor. CHP herşeyden bir şey çıkarmaya gayret eder ama kimse buna inanmıyor artık.'' ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;