İlk kez açıkladığı Said Nursi belgesi

Başbakan Erdoğan Afyon'da yaptığı konuşmada Said-i Nursi ile ilgili belgeyi ilk kez açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2014 15:04 GÜNCELLEME 23.02.2014 17:13 SİYASET
İlk kez açıkladığı Said Nursi belgesi

CHP'nin Said-i Nursi'ye hapse mağkum ettiğini, kitaplarını yasakladığını söyleyen Erdoğan, paralel örgütün bugün CHP ile kol kola oluduğunu söyledi. 

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Erdoğan, "1940'ta cezaevine bir mağdur getirdiler. Emirdağ'a hapsederek hürriyetini engellediler. İşi kitap yazmak, öğrenci yetiştirmek olan Said-i Nursi olana zulmettiler. Rusya'dan kaçarak vatanına geldi. Zalimler için yaşasın cehemmen dedi. Hapiste yatmak uğruna ülkesini terk etmedi, ülkesini satmadı. İşte bu CHP 1940'larda Saidi Nursi'nin kitaplarını yasaklayan, hapislere mahkum eden partidir. İşte belgesi. CHP'nin genel müdürü, bu belge senin belgelerine benzemez. 15 Temmuz 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı bu. Said Nurisi tarafından yazılan Gençlik Rehberi kitabının dağıtımının yasak edilmesi, elde edileceklerin de toplanması, 'Bakanlar Kurulumuzun 15 Temmuz 1949 tarihli toplantısında kararlaştırılmıştır'. İmza, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü" dedi. 

PARALEL ÖRGÜT İLE CHP KOL KOLA 

CHP ile paralel örgütün kol kola olduğunu söyleyen Erdoğan, "İşte bu CHP ile güya Saidi Nursi'nin izinden gittiğini idida eden bu paralel örgüt, şu anda kol kola yürüyorlar. Saidi Nursi'nin kemikleri sızlıyor" diye konuştu. 

İşte Erdoğan'ın ilk kez açıkladığı belge;

KAYNAK : Haber7