Erdoğan: "Eğer Köşk'e çıkarsam..."

Ak Partili vekiller tercihini yaptı, Başbakan sinyali verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2014 19:13 GÜNCELLEME 17.04.2014 09:07 SİYASET
Erdoğan: "Eğer Köşk'e çıkarsam..."

Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleriyle yaptığı toplantıda katılımcılara cumhurbaşkanı adaylarının sorulduğu bir form verildi. Formlarda cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı.

Toplantıda Erdoğan'ın vekillere "Eğer Köşk'e çıkarsam, halkın Cumhurbaşkanı olurum. Yetkiyi, Anayasal hakkımı tam olarak kullanırım. Adaylık konusunda henüz karar vermedim. Bu süreçte isim telaffuz edilmesini doğru bulmuyorum. Şahıslara göre değerlendirme davamıza aykırı. Benden önce de bu yürüyüş vardı, sonra da olacak. Benli de bensiz de bu partide tufan olmaz, merak etmeyin.

İCRA MAKAMI KÖŞK'TÜR

Anayasa Cumhurbaşkanı'na çok geniş yetkiler tanıyor. Köşk'e çıkarsam bu yetkileri kullanacağım. Anayasa'ya göre yürütmenin başı Cumhurbaşkanı, icra makamı Köşk'tür. O nedenle merak etmeyin benden sonra partide fetret dönemi olmaz. Ayrıca bu partide başbakanlık yapacak çok arkadaşımız var."
Cumhurbaşkanlığı konusunda her kesimle istişarede bulunacağını vurgulayan Erdoğan, "Sadece AK Partililere değil, STK'lara, kanaat önderlerine de danışacağız. Toplumsal uzlaşı arayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla konuşacağız. Sizin görüşünüz ne kadar önemliyse, sokaktaki çocuğun görüşü de o kadar önemli" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi ve 3 dönem kuralı gündemdeydi. AK Parti kampında da bu konular ele alındıktan sonra nihai karar verilecek" açıklamasını yaptı.