Arınç o sözlerine açıklık getirdi

Arınç, Erdoğan'la ilgili eleştirisine açıklık getirdi. Arınç "Cumhurbaşkanımızı seviyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2015 15:36 GÜNCELLEME 22.03.2015 20:11 SİYASET
Arınç o sözlerine açıklık getirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çözüm Süreci’yle ilgili bir izleme heyeti oluşturulmasını doğru bulmuyorum" şeklindeki sözleriyle ilgili, ülkeyi yönetenin hükümet olduğunu ve sorumluluğun da hükümette olduğunu belirterek Erdoğan'ı eleştirmişti. Arınç, Erdoğan'a yönelik yaptığı eleştirilere açıklık getirdi.

BU HÜKÜMET SEÇİME GİRECEK

Arınç hükümetin 7 Haziran'da önemli bir seçime gireceğini hatırlatarak Erdoğan'la ilgili sözlerinin tamamen iyi niyetten olduğunu belirtti.

İşte Arınç'ın açıklamaları;

"Gazete arkadaşlarımız dün bir bu konuyu sordu bende gerekli cevabı verdim. Yeni bir şey söyleyeme gerek duymuyorum. Bugün gazetelerde Cumhurbaşkanımızın yaptığı bazı açıklamalar var. Benim dün yaptığım açıklamaların iyi niyetli ve yapıcı olduğunu düşünüyorum.  Bundan kimsenin memnuniyetsiz olması mümkün değil. Bundan kimsenin memnuniyetsiz olması mümkün değil.

Bir ayrılık mı var?' sorusunu garip karşılamam. Olan biten herkesin gözü önünde oluyor. 7 Haziran'dan sonra Ahmet Davutoğlu liderliğinde hükümetimiz görevine devam edecek. Hem kendimi hem Davutoğlu'nu yıpratacak her türlü tehlikeye karşı savunurum. Muhalefetin ekmeğine yağ sürmeye kimsenin hakkı yok.

Seçime girerken güçlü bir hükümet karar verici bir hükümet halk için daha olumlu olacaktır. Bizim Cumhurbaşkanımıza hiç bir zaman saygısızlığımız olmaz. Elbette onun söyledikleri verdiği işaret bizim için önemlidir. Ancak hükümetinde bir sorumluluğu var. Ve bu gücün millet tarafından bilinmesi gerekir. Eleştiri mekanizmasını gazetecilere karşı yada ekran karşısında yaptığında yanlış anlaşılabilir. Ben dünkü konuşmamı iyi niyetli ve yapıcı olarak yaptım. Herkes çok mutlu olsun Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, onun gücünü biliyoruz ancak unutulmamalı ki bu hükümet seçime gidecek."