Yirmili yaşlarda milletvekili olacaklar
AK Parti’nin aday listesinde yirmili yaşlarda 5 isim var. İkisi kadın olan genç adaylar kariyerleri ile dikkat çekiyor.
ABONE OLSena Nur Çelik, Abdurrahim Boynukalın, Fatma Gaye Güler, Mehmet Alğan ve Ahmet Kılıç seçilirler ise siyasetin taze kanları olacaklar.
Antalya'da 5. sıradan listeye giren 28 yaşındaki Sena Nur Çelik uluslararası hukuk alanında parlak bir kariyere sahip. AK Parti, İstanbul 3. Bölge 7. sıraya koyduğu 28 yaşında Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ile birlikte teşkilattaki 3 yardımcısını da aday gösterdi. 27 yaşındaki Fatma Gaye Güler Tokat 3. sıradan, 29 yaşındaki Mehmet Alğan Hatay 4. sıradan, 29 yaşındaki Ahmet Kılıç'ı ise Bursa 14. sıradan aday gösterdi.
HENÜZ 28 YAŞINDA AMA KARİYERİ ÇOK PARLAK
AK Parti'nin Antalya 5.sıradan milletvekili adayı gösterdiği 28 yaşındaki Sena Nur Çelik Alanyalı. Hukuk Fakültesi mezunun olan Çelik, Uluslararası Hukuk alanında parlak bir kariyere sahip. 2004 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olan ve ardından lisans eğitimini İngiltere'deki Warwick Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2007 senesinde onur derecesiyle tamamlayan Çelik, İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesinde denklik programından da başarıyla mezun oldu. London School of Economics'te Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yapan genç vekil adayı, çok iyi derecede İngilizce biliyor. Uluslararası İnsan Hakları Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku, Tahkim ve Sermaye Piyasaları konularına ilişkin çalışmalar yaparak, yüksek lisansını yüksek başarı derecesi ile tamamlayan Çelik, lisans eğitimi sırasında; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde stajyer olarak çalıştı.
AK GENÇLİĞİN BAŞKANI MECLİS YOLUNDA
EN GENÇ ADAY FATMA GAYE GÜLER
İMAM HATİP MEZUNU
AKTİF SİYASETTEN ADAYLIĞA
Hatay'dan 4. sırada milletvekili adayı gösterilen 1988 doğumlu Mehmet Alğan dikkat çeken bir diğer genç aday. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olan Alğan, eğitim hayatından itibaren aktif siyasetin içinde yer aldı. Kendisi gibi aday olan Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın göreve gelmesinden sonra AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevine getirilen Alğan çok iyi derecede İngilizce biliyor.