Yıldız: HDP barajı aşamayacak!

Bakan Taner Yıldız, Kayseri’de ekonomi muhabirleri ile bir araya geldiği programda HDP’nin ise barajı aşamayacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2015 13:34 GÜNCELLEME 02.05.2015 13:34 SİYASET
Yıldız: HDP barajı aşamayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de ekonomi muhabirleri ile bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 48’ler bandını rahatlıkla geçeceğini belirtirken, HDP’nin ise barajı aşamayacağını söyledi.
Erciyes’te bulunan bir otelde düzenlenen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ekonomi muhabirleri katıldı.

Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Dün önemli bir toplantı yaptık. Ülkemizi temsilen toplantıya katıldık. Bunu ülke olarak son derece önemsiyoruz. Önemli bir miktarın 30 milyar metreküplük 2020 yılı sonrasına inşallah böyle bir hedefimizi gerçekleştireceğiz.

Türkmenistan’ın kaynak ülkeler arasında yer almasını istiyoruz. Siyasi kararlılığın son derece önemli olduğundan bahsediyoruz. Türkiye bu projelerini geliştirdikçe coğrafyasından kaynaklanan avantajları yerine getirmiş oluyor. Doğalgazın Türkiye’nin ciddi bir merkezi olmasını bu tür programlar sağlamış olacak” diye konuştu.
 

KAYNAK : İHA