Destici'den Ankara açıklaması!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2015 14:18 GÜNCELLEME 16.10.2015 14:18 SİYASET
Destici'den Ankara açıklaması!

Mustafa Destici, "Burada zafiyet olduğu, ihmal olduğu, hata olduğu, kusur olduğu apaçık meydanda, gün gibi ortada" görüşünü savundu.

Afyonkarahisar'a gelen Desteci, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, PYD'ye DAEŞ'le mücadele için yapılan silah yardımlarının Türkiye açısından gelecekte önemli sorunlar doğuracağını söyledi.

Silahların ileride Türkiye'ye karşı kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Destici, "Suriye'nin kuzeyinde, güya Kürt devleti adıyla bir PKK ve PYD devleti kuruluyor. Başta ABD olmak üzere, Rusya, Çin, İran, Esad, Irak ve batılı güçler de İsrail de bu oluşuma destek veriyor. Ben buradan sorsam, acaba haksız mıyım? 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım' diyen sayın Cumhurbaşkanı, vaziyet nedir acaba?" ifadesini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısına da değinen Destici, şu görüşleri savundu:

"Ankara'nın göbeğinde bomba patlıyor. Burada zafiyet olduğu, ihmal olduğu, hata olduğu, kusur olduğu, apaçık meydanda, gün gibi ortada. İlk başta Başbakan, burada bir zafiyet olmadığından bahsediyor. İlgili bakanlar, ihmallerinin olmadığını söylüyor. Daha sonra Başbakan, canlı bombaların tespit edildiğini, bilindiğini, takip edildiğini ifade ediyor, listelerin ellerinde olduğunu söylüyor. Ellerindeki listede bulunan iki canlı bomba gelmiş, o eylemi yapmış. Şimdi onu gördük ve öğrendik. Adam yüzlerce kilometre yolu geliyor, Gölbaşı'nda iniyor, oradan bir taksiye biniyor, bombalar üzerinde. Oradan Balgat'a geliyor, oturuyor bir restoranda, böyle kafeteryada kahvaltısını yapıyor mükemmel bir şekilde. Ondan sonra yine bir taksiye biniyor. Ankara'nın göbeğinde eylemin yapılacağı yere gidiyor. Orada yarım saat, bir saat bekliyor. Herkes toplandıktan sonra bombayı patlatıyor."

Destici, olayla ilgili yayın yasağı getirildiğine dikkati çekerek, "Neye yayın yasağı getiriyorsunuz? Bombacıların adı belli, canlı bomba oldukları tespit edilmiş, IŞİD'ci oldukları biliniyor. Daha önce birisinin ağabeyi Suruç'taki bombayı patlatmış zaten. Bütün internet siteleri ve gazetelerde bu haberler var. Siz daha neyi gizliyorsunuz? Hükümet'in, iktidarın ve sorumluların ihmalini gizlemeye çalışıyorlar. 'İhmaller konuşulmasın, daha fazla ortaya dökülmesin ki; rezaletimiz ortaya çıkmasın' İşin doğrusu bu. Açık ve net yani. Başka bir şey yok, burada gizlenen bu" diye konuştu.