Başkanlık sisteminde söylenen 3 yalan

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, başkanlık sistemi ile ilgili söylenen 3 temel yalanı ve bunların perde arkasını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2016 13:23 GÜNCELLEME 18.05.2016 13:23 SİYASET
Başkanlık sisteminde söylenen 3 yalan

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nde “Demokrasi-Ekonomi-Kalkınma-Başkanlık” konulu bir sunum yaptı. Basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Gedikli, başkanlık sisteminin bürokratik yapıyı daha etkin hale getireceğinin altını çizerek, “Bürokratik hantallık, bürokratik verimliliğe dönüşür. Bu ancak başkanlık sistemi ile olur.” şeklinde konuştu.

KADROLARIN DEĞİŞMESİ LAZIM

22 Mayıs’ta yapılacak AK Parti Kongresi ile ilgili ise Gedikli, “Kadroların tabii ki değişmesi lazım. Belli insanlar olacak diye bir şey yok. Bir de AK Parti’de her zaman gidenin yerini dolduracak çapta insanlar vardır. Bugüne kadar hep böyle oldu” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNDE SÖYLENEN 3 YALAN

Başkanlık sisteminde üç tane yalan söylendiğinin altını çizen Gedikli şunları söyledi:

“Bir tanesi, millet başkanlık sistemi istemiyor. İstemiyor diyenlere buyurun kapılarına gidelim istiyorlar mı istemiyorlar mı görelim diyoruz. İkincisi eyalet sistemi gelecek diye bir yalan dolaştırıyorlar. Alakası yok, başkanlık tamamen yürüten sistem olarak kurulacak. Üçüncüsü de başkanlık diktatörlüktür diyorlar. Baktığınızda dört kesim buna çok net karşı çıkıyor. Birincisi PKK ve uzantıları karşı çıkıyor, ikincisi paralel ve uzantıları karşı çıkıyor, üçüncüsü CHP’si, HDP’si karşı çıkıyor. Dördüncüsü de üst akıl dediğimiz finansal lobiler ve onların uzantıları bu işe şiddetle karşı çıkıyor. Bunlar karşı çıkıyorsa bu iş Türkiye için hayırlıdır.”