CHP’den Oktay Vural’a yanıt gecikmedi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Oktay Vural'ın MHP Grup Başkanvekilliği’nden istifa edeceğine dair söylentiler hakkında konuştu.
ABONE OLÖzel, Parlamento’da siyasi duyumların önemine dikkat çekerek, “Bu Parlamento’nun kulislerinde on beş gün öne şu haber çalkalanıyordu. Oktay Vural Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekilliği’nden istifa edecekmiş. Sayın Oktay Vural ertesi gün kendisi bunu yalanladı. Ardından Sayın Devlet Bahçeli ‘O ne demek. O benim Parlamento’daki temsilcim’ dedi. Bugün neyi konuşuyoruz. Oktay bey kulislerdeki bir takım duyumların doğru bulmadığını söylüyor. On beş gün önceki duyum gerçeğin ta kendisi oldu, Oktay bey. Bu hiç olmazsa siz söylemeyin. Dün Sayın Başkanımızın yaptığı açıklamalar bir kulis değerlendirmesinden fazladır" dedi.
"MHP’NİN KURUMSAL KİMLİĞİNDEN AÇIKLAMA YOK"
MHP ile ilgili kulislerin gerçek olduğunu iddia eden Özel, “AKP belli sayıda milletvekilini ikna ederse, Anayasa değişikliğini gündeme getirebilecek. O yüzden bu duyumların irdelenmesi, dikkat çekilmesi, ona göre pozisyon tutulması, açıklama istenmesi kadar doğal bir şey yoktur. Enteresan olan, MHP’nin kurumsal kimliğinden açıklama yok, MHP’nin mevcut Grup Başkanvekili’ndan açıklama yok, müstafi grup başkanvekili çıkıp bu iddialara cevap veriyor. Neden gerekti? Gerekiyorsa, Grup Başkanvekiliniz verir. Eğer gözünüz arkadaysa, o makamı niye boşalttınız? Bu siyasi kulis dediğiniz meselelerde ifade edilen yarılma, kırılma laflarına belki de arınma diyor birisi. Oktay bey neden cevap verme gereği duymuş? Ateş olmayan yerden duman çıkmıyor muymuş?” diye konuştu.
"40’TAN 20’YE"
Özel şöyle devam etti:
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak şunu ifade etmek istiyoruz. 7 Haziran’da 80 kişiyle Meclis’e gelen, daha sonra sürdürdükleri kendi stratejileri sonunda her iki milletvekilinden birini kaybedip 40 kişiyle grupta olan, Grup Başkanvekili istifası on beş gün önce konuşulan, dün gerçekleşen, grup olarak biriz, beraberiz mesajı için sayın Devlet Bahçeli’nin Meclis’e gelip grubunun başında oturduğunda da arkada 20 milletvekilinin olduğu bir tabloyla karşı karşıyayız. 40’tan 20’ye.”
VARLIK BARIŞI
Varlık barışına ilişkin soruya ise Özel, “Türkiye geçmişte de varlık barışını konuştu, düzenlemeler yapıldı, milatlar ilan edildi. Daha sonra aynı konu tekrar tekrar gündeme geliyor. Türkiye’nin yapması gereken işin, siyasetin finansmanı, Türkiye’de kayıt dışı ekonominin kayıt içine alınması, kayıt dışı elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi konuşulurken, tabii bu konuda adım atmadan varlık barışı ne anlama gelir, o gerçekten tartışmalı” diye cevap verdi.