Hayatını kaybeden Ahmet Arif Denizolgun kimdir? Aslen nerelidir?

08 Eylül perşembe günü itibariyle hayatını kaybeden Arif Ahmet Denizolgun kimdir? Arif Ahmet Denizolgun aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte Arif Ahmet Denizolgun'nun biyografisi

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2016 11:14 GÜNCELLEME 24.09.2016 11:42 SİYASET
Hayatını kaybeden Ahmet Arif Denizolgun kimdir? Aslen nerelidir?

ARİF AHMET DENİZOĞLU KİMDİR?

1955 yılında dünyaya gelen Ahmet Arif Denizolgun doğma büyüme İstanbulludur.) Türk mimar ve siyasetçi olan Denizolgun 08 Eylül perşembe günü itibariyle hayatını kaybetmiştir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar akademisi Mimarlık Bölümünü bitiren Ahmet Arif Denizolgun daha sonra çeşitli çalışmalar yürütmüştür. Ayrıca Columbia University Wagner College Ekonomi İş İdaresi bölümün okumuştur

Süleyman Efendi Grubunun lideri Alihan Kuriş kimdir? Tıkla öğren

4 Ağustos 1998 - 11 Ocak 1999 tarihleri arasında 20. Dönem Antalya Milletvekilliği ile Ulaştıma Bakanlığı görevini yapan Ahmet Arif Denizolgun, bulunduğu dönem içinde çok dikkat çekici projelere imza atmıştır.

NATO (North Atlantic Treaty Organization) Komisyon Başkanlığı ile Teknoloji ve Bilim Komisyon üyeliği görevlerini de başarılı bir şekilde yürüten Denizolgun, 17 Haziran 2000 yılında hayatını kaybeden Kemal Kacar'dan sonra Süleymanlılar cemaatine önderlik etmiştir.

Kur'an-ı Kerim hizmetleri götürülmesi konusunda hayatı boyunca büyük çabalar sarfeden Ahmet Arif Denizolgun 8 Eylül 2016 tarihinde saat 03.00 sularında beyin kanaması geçirmiş ve acilen Beykoz'da bir hastaneye götürülmüştür. Burada yapılan müdahalelere rağmen 04:00 sularında hayatını kaybetmiştir.

Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arif Denizolgun'un cenazesinin bugün Şakirin Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.