Özdağ, Kılıçdaroğlu'yla 'referandumu' görüştü

Referandum sürecinde hayır kampanyası yürütecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürpriz bir görüşmeye imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2017 09:33 GÜNCELLEME 27.01.2017 09:33 SİYASET
Özdağ, Kılıçdaroğlu'yla 'referandumu' görüştü

Referandum sürecine yol haritasını büyük oranda belirleyen CHP yönetiminin, anayasa değişikliğinin geçmemesi noktasında en büyük umudunu MHP'li seçmen oluşturuyor.

MHP yönetiminin ‘evet’ kararına rağmen, özellikle Genel Merkez’e muhalif isimlerden gelen ülkücü tabanın yüzde 75’inin referandumda “hayır” oyu kullanacağına ilişkin açıklamaları CHP’yi umutlandırdı.

KILIÇDAROĞLU ÖZDAĞ İLE BULUŞTU

İşte tamda bu ortamda dün Ankara’da sürpriz bir buluşma gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğine “hayır” diyerek bayrak açtığı için MHP’den bir süre önce ihraç edilen Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile buluştu.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kritik buluşmada Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ’ın anayasa değişikliğinin getirdiği sakıncalar ve referandum sürecine ilişkin karşılıklı kaygı ve endişelerini paylaştıkları öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin ikinci tur görüşmeleri başlamadan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de bir görüşme yaparak, anayasa değişikliğine ilişkin endişe ve kaygılarını dile getirmişti.  

KAYNAK : Habertürk