Fakıbaba'dan ders gibi sözler! Kürt olamazlar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba bazı yanlış algıların olduğunu ve teröristlerin asla Kürt olamayacağını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2017 13:56 GÜNCELLEME 30.09.2017 13:56 SİYASET
Fakıbaba'dan ders gibi sözler! Kürt olamazlar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda tarım kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Burada önemli açıklamalarda bulundu.

"TERÖRİSTLER KÜRT OLAMAZ"

Güneydoğulu hemşehrilerinin mükemmel ve samimi insanlar olduğunu vurgulayan Fakıbaba, "Ama genelde batıda algı çok farklı oluyor. Ben özellikle bu konunun aydınlatılmasını özellikle çok arzu ediyorum. Benim hemşehrilerim gerçekten vatanına, milletine, bayrağına, devletine saygılı insanlardır. Buna emin olun. Tabii ki terörist farklıdır. Onlar hiç bir zaman Güneydoğulu ve Kürt olamazlar. Onlar teröristlerdir. Onlar dış güçlerin maşasıdır. Bu ayrımı çok iyi yapmanızı özellikle istirham ediyorum. Dış güçlerin maşası ile benim kardeşim, canım olan Kürt halkını birbirinden ayırmanızda çok büyük fayda görüyorum. Hep beraber Türkiye’yiz. Etrafımız ateş çemberi. Irak’ı, Suriye’yi her tarafı görüyorsunuz. Ama Türkiye buna rağmen Avrupa’da olmayan genişlemeyi yapıyoruz. Allah’ın izniyle bu yıl da büyüme hızımız 5.5’i bulacak. Bu Avrupa’nın yüzde 100’ü demek. Avrupa bundan dolayı böyle bir güçlü ülkeyi istemiyor. Ama kim istemezse istemesin, biz elimizden geldiği kadar çalışacağız, üreteceğiz ve bu kardeşiniz de bakanınız olarak sizin emrinizde olacak. Bundan emin olun" şeklinde konuştu.