AKP İzmir mitinginde 'sisli su sistemi'

Erdoğan'ın İzmir mitinginde, vatandaşların sıcaktan etkilenmemesi için Gündoğdu Meydanı'nın, 4 saat boyunca üstten sisli su sistemiyle serinletileceği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2007 12:41 GÜNCELLEME 06.07.2007 12:41 SİYASET
AKP İzmir mitinginde 'sisli su sistemi'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 8 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek İzmir mitinginde, vatandaşların sıcaktan etkilenmemesi için Gündoğdu Meydanı'nın, 4 saat boyunca üstten sisli su sistemiyle serinletileceği, alana 5 bin şemsiye kurulacağı bildirildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, miting öncesinde yapılan çalışmalarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.


İzmirlileri Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda saat 17.00'da başlayacak mitinge davet eden Şengül, halkın sıcaklardan etkilenmemesi ve miting alanında rahat etmesi için çeşitli önlemler aldıklarını bildirdi. Gündoğdu Meydanı'na kurulacak üstten sisli su sistemiyle alanın serinletileceğini ve sistemin 4 saat boyunca hizmet vereceğini belirten Şengül, bu sistemin Türkiye'de ilk kez uygulanacağını vurguladı. Sistem sayesinde insanların sıcaktan etkilenmeyeceğini belirten Şengül, şunları kaydetti: "Kuracağımız özel bir sistem sayesinde alanın üst kısmına su pompalanacak ve sistem bu suyu buharlaştırarak, su buharcıkları halinde alana yansıtacak. Hava sıcaklığı ne olursa olsun, bu sistem havayı serinletecek.


5 BİN ŞEMSİYE


 Ayrıca alana 5 bin büyük şemsiye kuracağız. Bayram havası içinde bir miting gerçekleştireceğiz. 120 bin su, 120 bin Türk bayrağı ve parti bayrağı dağıtılacak. Katılımcıların rahat etmesi için her şey tamam. İzmir dışından mitinge katılım olmayacak. Kent dışından hiçbir otobüs de istemiyoruz. İzmir'e yönelik bir miting yapıyoruz ve Gündoğdu Meydanı'nı dolduracağız."