AK Parti'nin oyu arttı, MHP düşüşte

Devletin “Hassas Kurum'larından birinin yaptırdığı son anket, seçimlere iki hafta kala oy oranlarının gözle görülür şekilde değiştiğini gösteriyor. İşte anketteki son oy oranları:

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2007 15:43 GÜNCELLEME 08.07.2007 15:43 SİYASET
AK Parti'nin oyu arttı, MHP düşüşte

Devletin çok önemli bir kurumunun, önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden birine yaptırdığı ankette, AK Parti tüm çalkantılara rağmen, 2002 seçimlerine kıyasla oylarını yaklaşık yüzde 5 oranında artırmış görünüyor..

Devletin “Hassas Kurumu”nun yaptırdığı son anket, seçimlere iki hafta kala oy oranlarının gözle görülür şekilde değiştiğini gösteriyor.

Devletin çok önemli bir kurumunun, önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden birine yaptırdığı ankette, AK Parti tüm çalkantılara rağmen, 2002 seçimlerine kıyasla oylarını yaklaşık yüzde 5 oranında artırmış görünüyor. Anketin sürpriz denilebilecek sonucu ise, pek çok ankette baraj sorunu hiç görünmeyen MHP’nin barajın altında kalıyor görünmesi.

Bir diğer sonuç ise yine seçimlerin barajı aşabilecek partileri arasında gösterilen Demokrat Parti ve Genç Parti’nin baraja yaklaşamayacak miktarda oy alacak partiler olarak görünmesi.

İşte “Hassas Kurumun” hassas anketinin sonuçları:

AKP yüzde 39,
CHP yüzde 19,
MHP yüzde 9,
Genç Parti yüzde 6,
DP 6.1,
Bağımsızlar yüzde 5,
kararsızlar yüzde 13,9.

AK Parti oy oranını son günlerde yürüttüğü propaganda taktikleriyle yaklaşık beş puan artırmayı başarırken, AK Parti ile Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın idamı tartışmalarına girişen MHP’nin ise bu tartışmanın ardından 6-7 puanlık bir düşüş yaşadığı gözleniyor.

CHP’nin oy oranını hedeflediği ölçüde artıramadığı tespit edilirken, Genç Parti ve Demokrat Parti’nin yüzde 6 civarında seyretmesi “seçim öncesi sürprizi” olarak değerlendiriliyor.