Bahçeli: Ecevit'in yanında kabadayı mı olsaydım

Devlet Bahçeli, DSP-MHP-ANAP hükümeti sırasında kendisinin Başbakan Bülent Ecevit’in yanında “suskun-puskun, el pençe divan” durduğu eleştirilerini hatırlatarak şu yanıtı verdi:

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2007 05:51 GÜNCELLEME 10.07.2007 05:51 SİYASET
Bahçeli: Ecevit'in yanında kabadayı mı olsaydım

“Ne yapacaktık sayın Başbakan Ecevit karşısında. Omuzu düşük şekilde yürüyen bir Başbakan Yardımcısı mı olacaktık? Elinde tespih, güvercin taklası atan, bağrı başı açık davranışlarla mı bulunacaktık? Türkün kültüründe, töresinde, İslamiyet’te böyle bir edepsizlik var mı acaba?

Sayın Başbakan (Ecevit) her şeyden evvel Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’dır. İkincisi de Türk siyasi hayatında yer etmiş değerli bir şahsiyettir, üçüncüsü de bizim yaşça büyüğümüzdür. Böyle bir üçleme içerisinde sadece birilerinin kompleksini tatmin etmek için Türk’ün töresini ve edebini yıkarak davranış bozukluğu sergilemek, bizden kimin isteme hakkı vardır? Bu ülkücü hareketi, milliyetçi hareketi bunlar ne zannediyor.”

“Kendilerinin içerisindeki marazlığı MHP’de görmek istiyorlar” diyen Bahçeli, bu oyuna düşmeyeceklerini ifade etti.

Kendilerinin iktidar ortağı olduğu dönemde “PKK lideri Abdullah Öcalan’ı asamadı” diye eleştirildiklerini de söyleyen Bahçeli, bu eleştiriyi yapanların 1984’ten beri Meclis’te bekletilen 57 idam dosyası hakkında hiçbir söz söylemediğini kaydetti.

MHP’nin koalisyon ortağı olduğu zaman, 12 Ocak 2000’de, 7 saat 23 dakika süren bir “liderler zirvesi” yapıldığını hatırlatan Bahçeli, “Şimdiki Başbakan’ın ifadesiyle 7 saat 23 dakika çelik çomak mı oynandı içerde?” dedi. Bahçeli, “Bütün bunlar tartışılmıştır ve sonuç olarak bu Başbakanlık’ta bekletilmesi gerektiği, AİHM’ne başvuru hakkının da kullanılması gerektiği, ihtiyati tedbir kararı alınıncaya kadar da bunun Başbakanlık’ta bekletilmesi gerektiği 3 liderin imzasıyla kamuoyuna da açıklanmıştır. Ama bu arada PKK teröründe aşırı bir artış olur, Türkiye çok büyük bir huzursuzluğa girerse AİHM’nin kararı beklenmeden Meclis’e dosyanın gönderilmesi gerektiği de o metnin içerisinde yer almıştır” diye konuştu.

İLİŞKİLİ HABERLER:

Bahçeli CHP koalisyonu için ne dedi?

Bahçeli: Apo'yu neden mi asamadık

ANKA