'AK Parti oyunu yüzde 12 artıracak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, 22 Temmuz seçimlerinde partisinin oylarının yüzde 12 daha artıracağını belirterek, 'AK Parti olarak kesin kararımız Meclis'in içinden Cumhurbaşkanı seçmektir' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2007 18:22 GÜNCELLEME 12.07.2007 18:22 SİYASET
'AK Parti oyunu yüzde 12 artıracak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, yapımı devam eden Elazığ Havaalanı'nın yeni pistinde incelemelerde bulundu. Havaalanı VIP salonunda Cumhurbaşkanı seçimi konusuna değinen Çetinkaya, seçimlerin ardından Ağustos ayının başında Meclis'in toplanarak, yeni Meclis başkanını seçeceğini bildirdi.


Çetinkaya, 'Cumhurbaşkanı'nın 16 Mayıs'ta seçilmesi gerekirken uzattılar. Değişik bahaneler çıkararak ülkeyi bir krize sokmaya çalıştılar. Kısmi de muvaffak oldular. Bunları karşınızdaki muhalefet yaptı. Hepsi bir oldu. Türkiye'yi bu sıkıntıdan kurtarmanın yolu yeni seçilecek meclisin biran önce Cumhurbaşkanını mevcut Anayasaya göre seçmesidir. Bizim AK Parti olarak düşüncemiz bir an önce bu makamın doldurulması gerektiği yönündedir. Uzlaşma diyorlar, Başbakan isabetli bir tecrübeyle bunların elinden oyuncaklarını aldı. Sayın Baykal diyor ki, 'Meclis'ten seçilsin, uzlaşma şöyle olacak, böyle olacak'.


Meclisin içinde buna layık olan bir üyenin Cumhurbaşkanı adayı olarak getirilmesinden neden rahatsız oluyorsunuz. Biz geçmişteki tecrübelere istinaden o uygulamayı yapmayız. AK Parti olarak kesin kararımız Meclis'in içinden Cumhurbaşkanı seçilmesidir. Her gün 20-30 il benle temas halinde. Olay gösteriyor ki AK Parti 3 Kasım seçimlerinden asgari yüzde 12 daha oylarını artırarak Meclis'e girecektir. Büyük bir ekseriyetli tek başına iktidar olacaktır ve istikrara devam diyecektir' dedi.


Çetinkaya daha sonra yapımı devam eden Elazığ Havaalanı'nın pistini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.


İHA