CHP ve MHP'den Erdoğan'a tepki

Erdoğan, 22 Temmuz'daki seçimde tek başına iktidar olamamaları halinde siyasetten çekileceğini açıklayarak Bahçeli ve Baykal'a seslenmesi CHP ve MHP'yi kızdırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2007 13:15 GÜNCELLEME 17.07.2007 13:15 SİYASET
CHP ve MHP'den Erdoğan'a tepki

CHP'den bizi bağlamaz açıklaması geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, bunun doğru bir söylem olmadığını savundu. Özyürek, bunun bir meydan okuma olmadığını iddia etti.

AKP'nin seçimlerden mağlup ayrılacağını savunan Özyürek, Erdoğan'ın 23 Temmuz'da siyaseti bırakacağını da savundu. Özyürek'in sözleri şöyleydi: 'Bu kendisini bağlayan bir açıklamadır. Sayın Başbakan eğer 23 Temmuz'dan sonra bu sözünde durursa siyasette yok. AKP'nin 276 milletvekili çıkarması sözkonusu değil.' 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise, bu açıklamayı doğru bulmadıklarını belirterek sert tepki gösterdi. Şandır, 'Çekilirim sözünü akıllı bir insan söylemez. Türk siyasi tarihinde böyle bir söz yok. Bu topluma meydan okumaktır. Bu topluma karşı bir saygısızlıktır. toplum mecbur mu size tek başına iktidar vermeye.. Siyasetçiye düşen görev topluma hizmet etmektir. böyle bir anlayışı anlamak mümkün değildir. Bunun anlamı hesap vermekten kaçmaktadır. Bu bir kaçış ifadesidir.' dedi.


İLİŞKİLİ HABER


Erdoğan: İktidar olmazsak bırakırım