Ağar başörtüyü böyle çözdü!

Partisinin seçim beyannamesinde başörtüsü yasağını kaldırma sözü veren Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar'ın Meclis'e sunduğu teklif kafaları karıştırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2007 09:59 GÜNCELLEME 20.07.2007 09:59 SİYASET
Ağar başörtüyü böyle çözdü!

Vakit gazetesinden Kenan Kıran'ın haberine göre, DP lideri   Mehmet Ağar, DYP Elazığ Milletvekili iken, 15 Ocak 2003 tarihinde, Meclis’e 'iç tüzük değişikliği teklifi' vermiş ve bu teklifinde Meclis'e gelen kadın ziyaretçilerin 'başlarının açık' olmasının esas alınmasını istemiş.

İŞTE O MADDE

Mehmet Ağar’ın, vatandaşların başörtülü olarak Meclis’e girişinin yasaklanmasını istediği 'iç tüzük değişikliği teklifi' aynen şöyle:

21. Dönem, 527 sıra sayısı ile işlem gören TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair birleştirilmiş teklifleri yeniliyorum.

Gereği talep olunur.

Mehmet Kemal Ağar

Elazığ Milletvekili

Kıyafet

Madde 56

“Başkanlık Kürsüsünde Erkek Başkan, T.C’nin merasim kıyafeti olan beyaz kelebek kravat ve siyah yelek üstüne siyah frak, kadın başkan siyah uzun etekli tayyör ve beyaz açık yakalı bluz giyer.

Genel Kurul Salonu’nda yer alan milletvekilleri, bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Teşkilatı memurları ve diğer kurum personeli ceket giymek, kravat takmak ve başı açık olmak zorundadır.

Kadınlar başları açık ve tayyör giyerler.

Görevlilerin kıyafeti Başkanlık Divanı'nca yukarıdaki esaslara uygun olarak tespit edilir.

Ziyaretçiler yönetmeliğinde ziyaretçilerin kıyafetleri de yukarıdaki ilkelere uygun olarak tespit edilir.”