Menderes'e göre kaybeden kim?

Aydın Menderes, Cumhurbaşkanını TBMM'ye değil Anayasa Mahkemesi'ne seçtirmeye çalışanların seçimlerden kayıpla çıktıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2007 14:15 GÜNCELLEME 23.07.2007 14:15 SİYASET
Menderes'e göre kaybeden kim?

'Cumhurbaşkanını Anayasa Mahkemesi'ne seçtirmeye çalışanlar kaybetti'
Aydın Menderes, Cumhurbaşkanını TMBB'ye değil Anayasa Mahkemesi'ne seçtirmeye çalışanların seçimlerden kayıpla çıktıklarını söyledi.

Menderes, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, seçimlerden AK Parti'nin büyük bir zaferle çıktığını ve Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Yeni dönemin millete hayırlı olması temennisinde bulunan Menderes, iki kişiden birinin AK Parti'ye oy verdiğini ve bu tevecühü iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Menderes, AK Parti'nin halkın kendisine verdiği desteği anlamasını ve ona göre politikalar geliştirmesinin önemli olduğuna işaret etti.

Menderes, Cumhurbaşkanını TBMM'ye değil Anayasa Mahkemesi'ne seçtirmeye çalışanların seçimden kayıpla çıktıklarını ifade etti. Menderes, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmayan, 26 Nisan tarihindeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayanlara halkın seçimde destek vermediğini dikkat çekti.

AK Parti'nin 2002 seçimlerine göre daha fazla oy olmasına rağmen Meclis'teki milletvekili sayısında düşme olduğunu kaydeden Menderes, CHP'nin ciddi bir muhalefet yapmadığını kaydetti. CHP'nin bir süre kendi içişleriyle meşğul olacağını belirten Menderes, MHP'nin Türkiye'nin her tarafından oy olacak politikalar uygulayarak, AK Parti'nin alternatifi haline gelebileceğini kaydetti.