Biri Meclis'e biri Köşk'e hazırlanıyor

Seçimler ardından gündemin en sıcak konusu, 'Çankaya'ya kim çıkacak?' sorusuna aranan yanıt... Almanya'nın Sesi Radyosu, Ankara gündemine farklı bir senaryo sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2007 00:01 GÜNCELLEME 02.08.2007 00:01 SİYASET
Biri Meclis'e biri Köşk'e hazırlanıyor

Türkiye’de 22 Temmuz genel seçimlerinin ardından cumhurbaşkanlığı ve TBMM başkanlığı kulisleri birlikte yürüyor. Ankara'dan Zeynep Gürcanlı'nın notları...

Ankara’da siyaset, Cumhurbaşkanı’nın kim olacağına kilitlendi.

Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde tüm kamuoyunun dikkatle izlediği askeri kesimin, bu konudaki sessizliğini bozması ile, kulisler iyice hareketlendi.

Askerler seçim öncesinde, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına, Meclis’teki oylamanın ilk günü, yani 27 Nisan’da yayınladıkları bir bildiri ile karşı çıkmışlardı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt bu konuda, seçim sonrasındaki ilk açıklamasını Pazartesi akşamı yaptı ve “Cumhurbaşkanlığı süreci konusundaki görüşlerimiz değişmedi” dedi. Büyükanıt’ın bu çıkışı Ankara’da, Türk silahlı Kuvvetleri’nin Gül’e karşı muhalefetinin sürdüğü yorumlarına neden oldu.

Ve askeri kesimden gelen bu açıklamadan bir gün sonra, iktidar partisinin “ağır topları” konuyu görüşmek üzere toplandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve iktidar partisinin seçim öncesindeki Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün biraraya geldiği toplantıda, bundan sonra izlenecek yol haritası belirlemeye çalıştı.

ERDOĞAN'IN ISRARI

Haberin devamı için bu linki kullanabilirsiniz

www.cafesiyaset.com