Sezer'in yaptığı müthiş operasyon

2001 Şubat Krizi'nin faturası 56 milyar dolar. Peki, krize ne sebep oldu? Sezer, Hazine'nin kapılarını bir geceyarısı nasıl açtırdı? Dosyalar nasıl alındı? Bu dosyalara ne oldu?

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2007 17:15 GÜNCELLEME 27.08.2007 17:15 SİYASET
Sezer'in yaptığı müthiş operasyon

SADULLAH ÖZCAN'ın özel haberi

Hikaye uzun. Ama, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik ve siyasi krizinin yaşanmasına neden olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev süresinin dolmasına rağmen 3 aydır fazladan oturduğu makamın hakkını vermesi için, cevaplamak zorunluluğunda olduğu sorular var. Onun sorumsuzluğu bu sorulara cevap vermesini engellememektedir.

Sayın Sezer,21 Şubat 2001 krizinin perde arkasını aralayacak soruların cevaplarını vermelidir.
Bu milletin cebinden çıkan, tüyü bitmedik yetimin hakkı olan 56 milyar doları bulan bu yolsuzluk gerçekleşirken hangi milli menfaatler onun konuşmasını ve suskun kalmasına neden olmuştur? Görevi devretmeye az bir zaman kaldığı bugünlerde bunların cevabını vererek büyük bir hizmet etme fırsatı vardır.

Hangi gerçekler bu olaylar karşısında susmasına neden oldu? Dürüst, ‘kırmızı ışıkta bile duran’, alış-verişini kendisi yapabilen bir Cumhurbaşkanı milletin cebinden 56 milyar dolar götürülürken neden sustu?

Kamuoyunun çok fazla bilmediği, medyaya o dönemde çok yansımayan bir çok gerçek var.

Bilgi kirliliğinin içinde kaybolup gitti bazıları da. Ama bu gerçeklerin faturasının millete 56 milyar doları bulmuşsa işte o zaman bunun perde arkasında yaşananları milletin öğrenmesi hakkıdır. 21 Şubat 2001 krizi işte milletin öğrenmesi gereken en önemli gerçektir. Çünkü millet batan bankaların, fonlara devredilen bankaların yaşanan kriz nedeniyle ekonomideki değer kaybının faturasını ödemiştir.

Faturanın bu kadar yüksek yaşanmasının nedenlerinden biri de devletin başında olmasından dolayı Ahmet Necdet Sezer’dir.

İşte 'sorumsuzluk' sıfatı bulunsa bile Cumhurbaşkanı Sezer, millete karşı son görevini yerine getirerek aşağıda anlatacağım olayın dahilinde ortaya çıkacak soruların cevaplarını vermek zorundadır.


İŞTE FİLM GİBİ BİR OPERASYON VE PERDE ARKASI