Ankara'dan ABD'ye: Aynıyla karşılık verilecek

ABD'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yönelik yaptırım tehdidine Ankara'dan yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, 'ABD'nin saldırgan tutumunun karşılığı verilecek' ifadesi kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2018 23:11 GÜNCELLEME 02.08.2018 08:38 SİYASET
Ankara'dan ABD'ye: Aynıyla karşılık verilecek

ABD'nin, iki Türk Bakan'la ilgili yaptırım uygulama kararına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

GECİKMEKSİZİN AYNIYLA KARŞILIK VERİLECEK"

 

Açıklamada, "Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir" denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin  özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir"