Askeri istihbarata uydu engeli mi?

Saldırıdan sonra hemen merkeze haber verilmesi gerekirken bu uydu üzerinden engellendi mi? Eğer bu iddia doğruysa, çok daha vahim bir durumla karşı karşıyayız...

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2007 09:06 GÜNCELLEME 22.10.2007 09:06 SİYASET
Askeri istihbarata uydu engeli mi?

Lale Şıvgın'ın köşe yazısından bir kesit 

Vahim bir iddia: Dağlıca’da yaşanan çatışmadan sonra merkeze anında haber verilemediği iddiası da bana ulaşan bilgiler dahilinde.


Bu iddianın kaynağı şunu söylüyor: “Böylesine büyük çaplı bir saldırıdan sonra (bazı kaynaklara göre 150 bazılarına göreyse 500 kişilik bir PKK’lı grup saldırdı) hemen merkeze haber verilmesi gerekirdi ancak bu acı haber merkeze anında ulaşamadı. Çünkü Dağlıca Karakolu’nun merkezle tüm iletişimi kesilmişti. Uydudan bloke edici sinyaller verilmiş, tüm vericiler kesilmişti.”


Eğer bu iddia doğruysa, çok daha vahim bir durumla karşı karşıyayız demektir. Çünkü TSK’nın sahip olduğu teknik donanıma vakıf olabilecek ve bu donanımı kesebilecek kabiliyet kimlerde var sorusunu sormamız gerekir ki, bu sorunun cevabı bizi müttefiklerimize kadar götürebilir.


Tüm bu iddialar karşısında vakit geçirmeden kamuoyuna doğru bilgilendirme yapılması gerekiyor. Sivil toplum birkaç saat içinde toplanabiliyorsa Ankara’daki siyasi irade de toplanabilir, toplanmalı.


lalesivgin@yahoo.com 


(Tercüman)