Türkmen lider Türkiye'ye sokulmadı

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Ergeç, Türkiye’ye giriş yasağı olduğu için Atatürk Havaalanı’nda gümrükten içeriye alınmadı. Devreye Cumhurbaşkanlığı girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2007 20:45 GÜNCELLEME 15.11.2007 20:45 SİYASET
Türkmen lider Türkiye'ye sokulmadı

Ergeç, gümrükte yaklaşık bir buçuk saat bekletildikten sonra Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girmesiyle Türkiye’ye giriş yapabildi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, geçtiğimiz ay Türkiye’de açık kalp ameliyatı olmuş ve ameliyatın ardından Irak’a dönüşünde birkaç gün gecikme yaşanmıştı. Bu gecikme nedeniyle para cezası verilen Ergeç, uluslararası bir toplantı için bugün Erbil’den İstanbul’a gelişinde “Türkiye’ye giriş yasağı bulunduğu” gerekçesiyle gümrükten içeriye alınmadı.

Yaklaşık bir buçuk saat gümrükte bekleyen Ergeç, olay esnasında havaalanında bulunan eski AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez’in girişimleri ve Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girmesiyle Türkiye’ye giriş yapabildi.

Olayı değerlendiren Çömez, sınırötesi operasyonunun konuşulduğu bugünlerde böylesine bir “ihmal ve aymazlığı” kabullenemediğini belirterek, “PKK Kerkük’e kadar inmiş Türkmenleri tehdit ederken biz Türkmenlerin liderini sınırdan geri çevirmeye kalkıyoruz” dedi.

Çömez, “Barzani ve Talabani’ye kırmızı pasaport veren bir ülkenin Türkmen liderine reva gördüğü bu davranışı millet sorgulamalıdır” diye konuştu.

ANKA