İYİ Partili Özdağ, halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Twitter hesabından paylaştığı 'Suriyeliler ve Demografik Atom Bombası' başlıklı videoda, yine Suriyelileri hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2019 20:08 GÜNCELLEME 11.09.2019 20:08 SİYASET
İYİ Partili Özdağ, halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor

Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize sığınan mazlumların gelişini, “Kavimler Göçü”ne benzeten Ümit Özdağ, Türkiye’de 1,5 milyon kayıtsız göçmen bulunduğunu iddia etti.

 

 

VATANDAŞLARI KORKUTUP KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYOR

Özdağ, 2040 yılına kadar göçmen nüfusun artacağı ve ülkemizdeki demografik yapının tehlikede olduğu iddialarıyla, Türk kamuoyunu toprak bütünlüğü ile korkutmaya çalışıyor.

 

 

GÖÇ KONUSUYLA İLGİSİ OLMAYAN BİR MAKİNE MÜHENDİSİNİN RAPORU

Öte yandan Özdağ’ın videoda kaynak olarak gösterdiği “Suriyeli Sığınmacılar ve Demografik Projeksiyon” başlıklı raporun yazarı Nilgün Saryal’ın 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nün internet sitesindeki özgeçmişinde, kişisel gelişim ve kurumsal eğitim alanında uzmanlaşmış bir makine mühendisi ve işletmeci (!) olduğu, göç konusuyla uzaktan yakından ilgisi olmadığı kolaylıkla görülüyor.

Rapordaki sözde projeksiyonlar ise gülünç olmaktan öte, ülkemizde göç alanında çalışan değerli akademisyenlere saygısızlık niteliğinde.

AKADEMİK DEĞERİ OLMAYAN MESNETSİZ İDDİALAR
 
Özdağ’ın Türkiye’deki göçmen nüfusuna ilişkin demografik projeksiyonu da sözü geçen rapor gibi akademik değeri olmayan, mesnetsiz bir iddiadan ibaret.

ÖZDAĞ DÜZENLİ OLARAK PAYLAŞARAK, KİN VE NEFRETİ TAHRİK EDİYOR

Özdağ’ın düzenli aralıklarla paylaştığı iddiaları ve yabancı düşmanlığı içeren söylemlerinin, Türk kamuoyunu yanıltmaya, kin ve nefreti tahrik etmeye yönelik olduğu görülüyor.

TÜRKİYE'DE 3 MİLYON 658 BİN SURİYELİ GEÇİCİ KORUMA ALTINDA

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye’de  3 milyon 658 bin Suriyeli geçici koruma altında bulunuyor. Bunun yanı sıra 1,4 milyon diğer uyruklardan yabancı ise eğitim, sağlık ve çalışma gibi farklı statülerde ülkemizde yaşıyor. Yani Türkiye’de Suriyelilerle birlikte toplam 5 milyon yabancı ikamet ediyor.

KAYITSIZ SURİYELİ YOK, HER SURİYELİ, KAYITLI OLDUĞU İLLERE YÖNLENDİRİLİYOR

Özdağ’ın kayıtsız Suriyeli iddiasını ise İçişleri Bakanlığı’nın son dönemdeki çalışmaları ve denetimleri boşa düşürüyor.

2011 yılından itibaren biyometrik verileriyle birlikte kayıt altına alınan Suriyeliler, kayıtlı oldukları illerin dışında tespit edildiklerinde, gerekli tedbirler alınarak kayıt illerine yönlendiriliyorlar.