Fazıl Say: Öyle bir gidiş olmayacak

Ünlü piyanist Fazıl Say Alman basınındaki “Türkiye’yi terk edebilirim' demecinin ardından başlayan tartışmaya son noktayı koydu: 'Ben öyle bir gidişten bahsetmedim'

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2008 16:45 GÜNCELLEME 06.01.2008 16:45 SİYASET
Fazıl Say: Öyle bir gidiş olmayacak

Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere bir açıklama yapan ünlü piyanist 'Öyle bir gidiş olmayacak. Ben öyle bir gidişten bahsetmedim' dedi.

Fazıl Say, Air France Havayolları ile saat 15.25’te Paris’e gidişinden önce dergiye verdiği röportajda yanlış bir tercüme olduğunu savundu. Gazetecilere esprili bir şekilde konuşan Say, 'Havalimanındayım. Çünkü konserim var. Fransa’da salı günü olan konserime gidiyorum. Kendi bestem 'İpekyolu' isminde bir eserim var. Piyano ve orkestra için onu çalacağım. Perşembe günü dönüceğim. Her seferinde beni havaalanında göreceksiniz. Çünkü ben konserlere gitmek için çok sık havaalanını kullanan bir insanım. Her seferinde ben sizi, sizde beni yormayın' dedi.

Say, 'Bu gidiş o gidiş mi?' sorusu için ise “Öyle bir gidiş olmayacak. Ben öyle bir gidişten bahsetmedim. Hatırlarsınız yanlış bir tercüme olduğunu söylemiştik' diye konuştu.