Bakan Akar'dan net mesaj: Hedefimiz rejim askerleri!

Milli Savunma Bakanı Akar, Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında rejimin saldırılarına en şiddetli ve tereddütsüz şekilde karşılık verildiğini açıkladı. Akar, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını vurgulayarak, "Hedefimiz, birliklerimize saldıran Rejim askerleridir" dedi. Akar ayrıca Rusya'ya da, "Rejim üzerindeki etkisini kullanması için" çağrı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2020 14:19 GÜNCELLEME 04.03.2020 14:36 SİYASET
Bakan Akar'dan net mesaj: Hedefimiz rejim askerleri!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bahar Kalkanı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını vurgulayan Akar, "Hedefimiz, birliklerimize saldıran Rejim askerleri ve unsurlarıdır" ifadelerini kullandı. 

 

 

Akar, Türkiye'nin operasyonu kararlılıkla yürüttüğünü belirterek, "Birliklerimize, gözlem noktalarımıza yapılacak saldırılara karşı en şiddetli ve tereddütsüz karşılık verilmiştir, verilmektedir" dedi. 

Rusya'ya da çağrı yapan Akar, "Rusya'dan beklentimiz, garantör ülke olarak taahhütlerini yerine getirmesi rejimin saldırılarını durdurması ve Soçi mutabakatı sınırlarına uyması için Rejim üzerindeki etkisini kullanmasıdır" diye konuştu.

 

 

KAYNAK : AA