'Özal'ı öldüreni biliyorum demedim'

Eski istihbarat Başkanı Bülent Orakoğlu 'Özal'ı Kontrgerilla öldürdü, öldüreni biliyorum' diye bir açıklaması olmadığını söylerken 3 ölümünün bağlantısına dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2008 04:10 GÜNCELLEME 11.02.2008 04:10 SİYASET
'Özal'ı öldüreni biliyorum demedim'

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Orakoğlu, "Ajanda dergisi ile yapılan röportajda dile getirilen konu 18 Haziran 1988 tarihinde ANAP Büyük Kongresi'nde Kartal Demirağ tarafından Özal'a yapılan suikast girişimi ile ilgilidir. Değerlendirmeler ve iddialar bu suikast ile ilgili olarak arka perdesinin tarafımdan bilindiği hususlarını kapsamaktadır.


Ayrıca röportajda Uğur Mumcu'nun öldürülmesiyle ilgili olarak kendisine gelen bir bilgiyi önce Cumhurbaşkanı Özal ile paylaşmak istediği, Özal'ı bulamayınca, Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ile telefonda bu bilgileri paylaştığı kısa bir süre sonra Mumcu'nun bir suikast sonucu öldürüldüğü, ardından da Eşref Bitlis'in şaibeli bir uçak kazasına kurban gitmesi ve Bitlis Paşa'nın ardından Cumhurbaşkanı Özal'ın kalp krizi sonucu ölmeleri ard arda gelen bu üç ölüm ile ilgili olarak toplum vicdanında şüpheler bulunduğu şeklindedir" dedi.


İLİŞKİLİ HABER:


Özal'ı öldüreni adına dek biliyorum


Yenişafak