CHP, Erdoğan'a 'Kezzap atma'yı sordu

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Tarsus'ta kız öğrencilere ve bir hemşireye yakıcı madde atılması olaylarının, son günlerde laiklik konusunda ortaya çıkan gerginlikle bir ilişkisi olup olmadığını sordu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2008 18:23 GÜNCELLEME 15.02.2008 18:23 SİYASET
CHP, Erdoğan'a 'Kezzap atma'yı sordu

Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Tarsus'ta "etekleri kısa" olduğu gerekçesiyle 2 kız öğrencinin bacağına yakıcı madde atıldığına ilişkin haberlerin gazetelerde yayınlandığını belirtti.


Devlet hastanesinde görevli bir hemşireye de yanıcı madde atıldığını bildiren Öztürk, Tarsus'ta yaşanan ve gerekçeleri açısından benzerlikler taşıyan bu iki saldırının nedenlerinin tespit edilip edilmediğini sordu.


"Bu olayların, son günlerde laiklik konusunda ortaya çıkan gerginlikle bir ilişkisi var mıdır?" diye soran Öztürk, bugüne kadar her inanç ve mezhebe mensup yurttaşların barış içinde yaşadığı Tarsus'ta bu tip saldırıların ortaya çıkmasının nedenleri konusunda herhangi bir çalışma başlatılıp başlatılmayacağının açıklanmasını istedi.


 CHP'li Öztürk, diğer bir önergesinde ise vatandaşlara dağıtılan kömür torbalarının bazılarından kömür ocaklarında kullanılan patlamamış dinamit ve kapsüllerin çıktığına ilişkin bilgi veya ihbarın olup olmadığını, söz konusu kömürü yakacakların olası bir kazaya uğramamaları için ne gibi önlemlerin alınmasının düşünüldüğünü sordu.