Ankara kulislerini karıştıran iddia

Ankara kulislerini sarsan iddia. Prof. Erdoğan Teziç, Prof. Süheyl Batum ve Prof. Necmi Yüzbaşıoğlu bir rapor hazırlayarak Yargıtay Başsavcılığına verdi. Bakın niye?

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2008 11:30 GÜNCELLEME 24.03.2008 11:30 SİYASET
Ankara kulislerini karıştıran iddia

Ankara kulisleri müthiş bir iddia ile çalkalandı. Samanyoluhaber.com’un haberine göre, Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Bahçeşehir Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum ve eski YÖK üyesi Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu bir rapor hazırlayarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına verdiler. İddialara göre, raporda AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili ek iddianame hazırlanması gerektiği belirtiliyor.

İDDİANAMEYİ GÜÇLENDİRME ÇABASI MI?

İddianameyi oldukça güçsüz bulan bu isimlerin, hazırladıkları raporla AK Parti’yi kapatmak için yeni hukuki gerekçeler öne sürerek iddianameyi güçlü gerekçelere dayandırmayı hedefledikleri öne sürüldü. Bir başka iddiaya göre ise raporun amacı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanmasını sağlamaktı. Ancak Prof Dr. Yüzbaşıoğlu kulislerde dolaşan bu iddianın ‘doğru olmadığını’ söyledi. Batum ve Teziç’le 4 yıldır bir araya gelmediklerini öne süren Yüzbaşıoğlu ‘Bu raporla bizim hiçbir ilgimiz yoktur’ dedi.