Rusya-Türkiye-İran: İşte RUSTURAN

Rus lider Jirinovski, NATO, ABD ve AB'den Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini söyledi 'Gelin Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim Rusturan'ı kuralım' önerisini ortaya attı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2008 03:46 GÜNCELLEME 27.03.2008 03:46 SİYASET
Rusya-Türkiye-İran: İşte RUSTURAN

Ankara'dan İstanbul'a gelen Rus lider Vladimir Jirinovski, NATO, ABD ve AB'den Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini ileri sürerek, 'Gelin Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim Rusturan'ı kuralım. Türkiye'nin gerçek dostu Rusya'dır' dedi.


Rusya Liberal Demokrat Parti kurucusu ve başkanı Jirinovski, Ankara'daki temaslarını tamamladıktan sonra İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Rusya Konsolosluğu yetkililerince karşılanan Jirinovski, gazetecileri 'Türkiye'yi çok özledim. Hepinizi çok seviyorum, Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sözleriyle selamladı. Konuk ağırlama odasına geçmeden açıklamalar yapan Jirinovski, 'Türkiye'ye ne AB'den ne de Amerika'dan fayda var. AB yıllardır Türkiye'yi oyalayıp duruyor. Buradan bir sonuç çıkmaz. Amerika ise artık dünyanın jandarması değil. Amerika politikası Irak'ta iflas etmiştir' dedi.


NATO toplantıları için Ankara'da temaslarda bulunduğu hatırlatan Jirinovski, 'NATO'nun da eski etkinliği ve gücü kalmadı. NATO kendini bile koruyamıyor, Türkiye'yi nasıl koruyacak? Türkiye'nin geleceği komşularıyla yapacağı ittifakla güçlenecektir. Gelin; Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim, Rusturan'ı kuralım. Türkiye'nin gerçek dostu Rusya'dır. Türkiye'ye ancak komşularından fayda var' diye konuştu.


Bir soru üzerine Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonları değerlendiren Jirinovski, 'Her alanda olduğu gibi bu konuda da Rusya Türkiye'nin yanındadır. Rusturan'ı kurduktan sonra Kürt konusu dahil bütün sorunları birlikte aşarız. Yeter ki el ele verelim, birbirimize güvenelim' şeklinde konuştu. Bazı özel temaslarda bulunacağı belirtilen Jirinovski, açıklamalarının ardından Ritz Carlton Oteli'ne hareket etti.