TÜSİAD'tan Toptan‘a sürpriz ziyaret

TÜSİAD Başkanı A.Doğan Yalçındağ, TBMM Başkanı Toptan'ı Meclis'teki makamında ziyaret ederek, barış ve diyalog üzerine yaptıkları çağrı üzerine bir görüşme yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2008 10:00 GÜNCELLEME 27.03.2008 10:00 SİYASET
TÜSİAD'tan Toptan‘a sürpriz ziyaret

Köksal Toptan'ın makamında gerçekleşen görüşmede bir açıklama yapan Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD'ın barış ve diyalog üzerine daha önce bir çağrıda bulunduğunu, ardından da sivil toplum örgütleriyle biraraya geldiklerini hatırlattı.

Bu çalışmaların bir uzantısı olarak Meclis Başkanı Toptan'ı ziyaret ettiklerini dile getiren Yalçındağ, 'Kendimizi bu süreçte sorumlu olarak hissediyoruz. En büyük sorumluluklardan biri de Sayın Başkan'a ait. O yüzden bugün burda tüm bu konuları iştişare etmek için knedisini ziyaret ettik' diye konuştu.

TBMM Başkanı Köksal Toptan da hafta başından beri Türkiye'de her kesimden sağduyu sesleri çıktığını belirterek, 'Bunun öncülüğünü TÜSİAD yapmaktadır, TOBB yapmaktadır, diğer sivil toplum örgütleri yapmaktadır' dedi.

Salı günü siyasi parti liderlerinin yaptığı grup konuşmalarına tek tek bakıldığında da bu sağduyu çağrılarına olumlu yaklaşımların olduğunun görülebileceğini vurgulayan Toptan, 'Bunun hem çağrıyı yapanlar, hem de hepimiz için, herkes için cesaret verici olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman Türkiye gibi çabuk büyüyen bir ülkenin olağan karşılanması gereken zorluklarına karşılık, tıkanmadan mutlaka bir çıkış yolu aramak ve bulmak artık bizim önemli bir özelliğimiz haline geldi diye düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu yana çok sıkıntılı dönemler geçirdi. Ama çok şükür ki bunların hepsinden başarı ile çıkmasını becerebilen hareketleri hemen arkasından yapmasını bildi' şeklinde konuştu.

Dünyada global bir ekonomik kriz yaşandığını, Türkiye'nin bundan en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu dile getiren Toptan, 'İçerde siyasi gerginlik zaman zaman tırmandı. Bunlara rağmen Türkiye'nin AB üyeliği hedefinden bir sapma olmadan, ekonomik modelinden bir sapma, bir zaaf meydana getirmeden yoluna devam ediyor olmasını ben çok önemsiyorum' dedi.

TÜSİAD'a bu konudaki gayretleri için teşekkür eden Toptan, 'Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam yerini sükunete, sağduyuya ve bir çıkış yolu bulmaya mutlaka sevkedecektir' diye konuştu.