Erdoğan'dan çok sert Afrin tepkisi: Hesabı sorulacak!

Brüksel ziyareti öncesi havalimanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'deki Şifa Hastanesine yapılan terör saldırısı ile ilgili sert konuştu, "Bu alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabını soracağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2021 14:28 GÜNCELLEME 13.06.2021 15:09 SİYASET
Erdoğan'dan çok sert Afrin tepkisi: Hesabı sorulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği  Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Afrin'deki Şifa Hastanesine yapılan terör saldırısı ile ilgili sert konuştu, "Bu saldırı PKK/YPG'nin nasıl kalleş ve vahşi bir örgüt olduğunu göstermiştir. Ülkemizde masumları, Suriye'de sivilleri, Irak'ta Kürt kardeşlerimizi katleden bu alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabını soracağız" dedi.



Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Brüksel'e hareket ediyoruz. NATO 2030 sürecine ilişkin kararların alınacağı önemli bir zirveye iştirak edeceğiz. NATO, farklılaşan tehditler karşısında kendini güncellerken yeni şartlara da uyum sağlıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı bölgesine peş peşe füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var


AFRİN'DEKİ SALDIRI

Dün Afrin'de yapılan saldırı PKK'nın nasıl bir kalleş örgüt olduğunu göstermiştir.  Bu alçaklardan döktükleri her kanın hesabını soracağız.

Türkiye olarak sadece terörle mücadele etmiyoruz aynı zamanda doğu-batı yönünde yoğun bir düzensiz göç baskısına da maruz kalıyoruz. Biz kendi sınırlarımızı korurken NATO'nun sınırlarını da koruyoruz. İhtiyaç duyulan her dönemde ittifaka sağladığımız katkılar Türkiye'nin yeri konusunda mihenk taşıdır. Türkiye'nin ittifak içindeki rolünün daha da önem kazanacağına inanıyoruz.

AZERBAYCAN ZİYARETİ

NATO Zirvesi sonrasında kardeşim Aliyev ile davetine icabetle Azerbaycan'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğim. Süreç içerisinde Azerbaycan Karabağ'da tarihi bir zafere imza atarak 30 yıllık işgale son vermiştir. 10 Aralık 2020'de Bakü'de düzenlenen Zafer Geçit Töreni'ni izlemiştim. Bu kez zaferin kazanıldığı topraklara gideceğiz. Şuşa'yı inşallah ziyaret edeceğiz. 16 Haziran'da A Milli Futbol Takımımızın Galler'le oynayacağı maçı da Aliyev ile izleyeceğiz.

17 Haziran'da düzenlenecek forumda Antalya'ya gelecek liderlerle görüşmeler gerçekleştireceğiz. 

MÜSİLAJ İLE MÜCADELE

 Dün akşam genelgeyi yayınladık. Marmara Denizi Eylem Koordinasyon Kurulu'nu kurduk. İki gün önce de YÖK'ün organizesi ile hocalarımızla bir araya geldik. Şu anda 77 noktada 1700 metreküp müsilaj temizlenmiş vaziyette.. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 7/24 esasına göre çalışmalar devam edecek. Müsilajın incelemeler neticesindeki durumuna göre gübre olmaya müsaitse gübre olarak kullanılabilir. Bunların kararını kurulan ekipler verecek. Mesele burada oluşturmuş olduğumuz kurulun yapacağı hassas çalışmalar neticesinde verilecektir. Biraz zaman alacak ama bu işi inşallah başaracağız.