Kapsamlı ittifak araştırmasında çarpıcı sonuç: HDP'yi gizleyelim!

Areda Survey'in yaptığı kapsamlı araştırma, İYİ Parti seçmeninin önemli kısmının "HDP Millet İttifakı'nda resmi olarak yer almasın ama gizli destek versin" düşüncesinde olduğunu ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2021 13:19 GÜNCELLEME 16.09.2021 13:19 SİYASET
Kapsamlı ittifak araştırmasında çarpıcı sonuç: HDP'yi gizleyelim!

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı üzerine karşılıklı açıklamalar gelirken, ittifak içinde soruna neden olan bir konu da HDP'yle kurulan ilişkiler. Peki seçmen ne düşünüyor? Areda Survey'in yaptığı araştırmada dikkati çeken sonuçlar çıktı. 

2 bin 448 kişinin katıldığı araştırmada, "HDP ile Millet İttifakı ilişkisi nasıl olmalı?" ve "CHP ile HDP arasındaki yakınlaşmanın ittifaka zarar vereceğini düşünüyor musunuz?" gibi sorular soruldu. 

Katılımcılardan yüzde 68,6'sı, HDP'nin Millet İttifakı içinde resmi olarak yer alması gerektiğini belirtirken, yüzde 31,4 ise, "HDP, Millet İttifakı içinde resmi olarak yer almamalı, ittifaka gizli destek vermelidir" cevabını verdi. 

İYİ PARTİ VE CHP SEÇMENİNİN ÖNEMLİ KESİMİ: HDP GİZLİ DESTEK VERSİN

24 Haziran seçim tercihine göre verilen cevaplarda ise dikkati çeken bir sonuç ortaya çıktı. İYİ Parti seçmeninin yüzde 62,7'si ile CHP seçmeninin yüzde 47,7'si, "HDP'nin ittifaka gizli destek vermesi gerektiği" düşüncesini dile getirdi. 

HDP İTTİFAKA ZARAR VERİR Mİ?

Katılımcıların yüzde 60'ı, CHP-HDP ilişkisinin Millet İttifakı'na zarar vereceğini savundu. AK Parti seçmeninin yüzde 84'ü, İYİ Parti seçmeninin yüzde 67'si bu görüşü ifade etti. 

KAYNAK : HABER7