Son dakika: Rusya'ya karşı Türkiye'ye sığındılar! Erdoğan'a listeyi verip talep ettiler...

Son dakika: Erdoğan'ın Putin ile yaptığı kritik zirve öncesi Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, BM'deki kritik görüşmede Rusya'nın tutukladığı Ukraynalıların serbest kalması için Başkan Erdoğan'dan yardım talep ettiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2021 18:51 GÜNCELLEME 30.09.2021 18:51 SİYASET
Son dakika: Rusya'ya karşı Türkiye'ye sığındılar! Erdoğan'a listeyi verip talep ettiler...

Son dakika haberi: Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, Rusya'nın tutukladığı Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakılması için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istediğini açıkladı.

AA'da yer alan habere göre; Kuleba, düzenlediği basın toplantısında, Zelenskiy ve Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulundukları New York'ta birebir ve delegasyonlar kapsamında uzun görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

BAŞKAN ERDOĞAN'A 450 KİŞİLİK LİSTE VERİLDİ

Kuleba, görüşme sırasında Zelenskiy'nin Erdoğan'a, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal'in de aralarında olduğu 450 kişilik Ukraynalı tutukluların listesini verdiğini söyledi.

Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den onlar için ricada bulunmasını istediklerini belirten Kuleba, Ukraynalıları Rus hapishanelerinden kurtarmak zorunda olduklarını ifade etti.

KAYNAK : AA