Davutoğlu'ndan CHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah'a ziyaret

Son dakika haberi: Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2021 16:11 GÜNCELLEME 23.11.2021 19:27 SİYASET
Davutoğlu'ndan CHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah'a ziyaret

Son dakika haberi: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ekonomideki son gelişmelere ilişkin siyasi parti liderlerine, "Kurtuluş Savaşı" başlatma çağrısı yaptı. 

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. İktidar yetkililerine, "istişare" çağrısı yapan Davutoğlu, "İktidar yetkililerine buradan çağrıda bulunuyorum; ne zaman bu konuları istişare etmek isterlerse her zaman her zeminde istişare edilir. Bugün karşı karşıya kaldığımız tablo tamamen iktidarın yanlış politikalar ürünüdür. İktidara çağrıda bulunuyorum; artık bu yanlış yolda devam etmeyin" ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu ise erken seçimi işaret ederek çağrıda bulundu. CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye şu çağrıyı yaptı: 

"Millete neden güvenmiyorsunuz. Millet bir daha sizi seçerse dönüp dersiniz ki 'Ey Kılıçdaroğlu, bak sen söyledin seçime gittik, bir daha seçtiler beni.' Oturur, gururlanırsın. Neden kaçıyorsun? Türkiye en temel krizlerinden birisini yaşıyor ve Türkiye yönetilmiyor, suçu dış güçlere atıyorlar. Sayın Bahçeli'ye seslenmek isterim; içinde, yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç kardeşim. Yazıktır, günahtır bu memlekete."

YARIN AKŞENER'İ ZİYARET EDECEK

Davutoğlu, yarın saat 14.30'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceğini açıklamıştı. 

DAVUTOĞLU'NDAN ERBAKAN'A ZİYARET

Davutoğlu, CHP ziyareti öncesinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Türkiye'nin seçim ortamına girdiğine işaret eden Davutoğlu, bundan sonraki süreçte Yeniden Refah Partisi ile istişarelerine daha sık devam edeceklerini belirtti. 

İki partinin daha sık görüşeceğini dile getiren Erbakan ise, "İnşallah bu kararlarımız, çalışmalarımız milletimizin sıkıntılarının çözümüne vesile olur" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK : Haber7, AJANSLAR