Karamollaoğlu ile Abdullah Gül görüştü! Saadet lideri: Gül'e teklif götürmeyeceğim

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görüştü. Karamollaoğlu, görüşme öncesi çıkan iddiaları yalanlayarak, "Gül'e cumhurbaşkanlığına tekrar aday ol" teklifini götürmeyeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2021 11:53 GÜNCELLEME 02.12.2021 11:01 SİYASET
Karamollaoğlu ile Abdullah Gül görüştü! Saadet lideri: Gül'e teklif götürmeyeceğim

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, yakın bir zamanda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşeceğini açıklaması Ankara kulislerini hareketlendirmişti.

Ortaya atılan iddialarda Saadet Partisi liderinin, Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday olması konusunu tekrar gündeme getireceği belirtilmişti.

Çıkan haberler sonrası Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'ye konuşan Karamollaoğlu, Gül'e herhangi bir teklif götürmeyeceğini, kendisiyle Türkiye'nin sorunları hakkında fikir teatisinde bulunacağını söyledi:

"HERHANGİ BİR TEKLİF GÖTÜRMÜYORUM"

"Gül, cumhurbaşkanlığı yapmış, tecrübesi olan eski bir arkadaşımız, kendisiyle istişare etmeyi faydalı bulduğum için görüşmeye gidiyorum, bir teklif götürmüyorum.

Bu müzakerelerin onunla ilgisi yok, bu konu şimdi gündemde değil. Muhalefet liderlerinin gündeminde değil.

Gazeteciler konu bulamayınca bir şey uydurmak mecburiyetini hissediyorlar.

"TÜRKİYE'NİN SORUNLARI HAKKINDA FİKİR TEATİSİNDE BULUNACAĞIZ"

Ben o konuyu görüşmek için gitmiyorum, kendisiyle Türkiye'nin sorunları hakkında bir fikir teatisinde bulunmak için gidiyorum, şu anda cumhurbaşkanı adaylığı gibi bir gündem yok"

GÖRÜŞME, GÜL'ÜN OFİSİNDE 1.5 SAAT SÜRDÜ

Karamollaoğlu ile Gül'ün görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Baş başa gerçekleştirilen görüşmede ekonomiden olası erken seçime, dış politikadan sistem tartışmasına kadar birçok ülke meselesi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

KAYNAK : Haber7